Fašírky z kvasenej kapusty

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 10. novembra 2015

Inšpirácia z dávnejšieho vydania Nového času pre ženy, možno poznáte.

9
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 dkg varené v šupke
30 dkg
2 ks malá
1 PL
1 ks na obaľovanie
 na obaľovanie
 na vyprážanie
Na dip:
200 ml hustá
 pretlačený




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, nastrúhame na jemno. Cibuľu pokrájame nadrobno, opečieme do sklovita na masti. Kapustu scedíme, ak treba trochu opláchneme, poprekrajujeme na menšie kúsky. Pridáme ju k cibuli a dusíme za občasného premiešania pod pokrievkou asi 10 minút.

    Fašírky z kvasenej kapusty - obrázok 1
  2. 2

    Po vychladnutí ju primiešame k zemiakom, podľa chuti osolíme, rukou zhutníme, formujeme loptičky, sploštíme a obaľujeme v osolenom rozšľahanom vajíčku a strúhanke.

    Fašírky z kvasenej kapusty - obrázok 2
  3. 3

    Smotanu zmiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku a necháme do podávania v chlade. Umytú panvicu rozpálime, nalejeme do nej dostatočné množstvo oleja k vyprážaniu a keď je teplota vhodná, vkladáme do nej fašírky. Ja som ich z bokov sploštila, aby sa pomestili všetky naraz. Vyprážame krátko na vyššej teplote z oboch strán do červena, ukladáme na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný tuk.

    Fašírky z kvasenej kapusty - obrázok 3
  4. 4

    Namiesto cesnakového dipu si môžete dať ako prílohu kus mäsa, alebo priamo do fašírok zakomponovať varené údené. V recepte bola uvedená aj múka, nejako som ju prehliadla, ale pravdupovediac, nechýbala mi tu.

    Fašírky z kvasenej kapusty - obrázok 4

Diskusia k receptu

frezia
Take fasirky som este nerobila, ale urcite vyskusam.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Celkom dobrý nápad :-)
radost
ooooo..toto sa mi páči..keďže je všetko hotové-vyprážať len krátko...veru urobím..vďaka..zlatko..:-)
všetkým mierový želám svätomartinský deň..
renfri
jooooj tak toto musi byt nehorazne dobre hned by som si dala :D
farbuska
nepoznám, ale veľmi sa mi to páči. môžu byť skvelé aj s rozličnými prívarkami a omáčkami. opäť mám inšpiráciu čo navariť pre mojich vegetariánov. vďaka.
kukulienka71
Ďakujem vám všetkým:-)
@methi , aj tie sú iste výborné, sú viac rozšírené zo surových zemiakov. Mňa skôr zaujalo v týchto, že sú z varených a kapusta sa podusí, takže fakt stačí len krátko vypražiť a tá chrumkavá chuť obalu je najlepšia. V novinách nebola cibuľa, ale nejak mi tam pasovala. Originál je tu:

marianne
@kuku ja ich zapeciem v rure na mastou vytretom pekaci. Budu super aj zo zvysnych zemiakov, mne sa tiez paci, ze su z varenych zemiakov a dusenej kapusty. Take som este nerobila. Tie zo surovych s kyslou kapustou robim casto, tiez vyborne.
bubaya
Když se to obalí a vysmaží, tak je to dobré, i kdyby to byla noha ze šifonéra. Hovorila moja prateta a mala pravdu. Super recept, mäso sa zje, kapusta a zemiaky zostanú, a potom to tak nasucho prežúvame, lebo je to škoda vyhodiť. Takto mám dôvod robiť dačo vyprážané. Cibuľu si dávam surovú a horčicu. Hodnotím veľmi kladne.
kukulienka71
Tak veru, @marianne , a máme ďalší recept na recykláciu. varenie je preto zábavné, núti nás popremýšľať, čo s čím a ako, aby to bolo chutnejšie a predsa v inej forme ako predošlý deň;-) @bubaya to vystihla celkom presne, prateta mala pravdu:-))))
@terinka55 , si veľmi milá
Ďakujem za pekné hodnotenie a pozitívne komentáre
45678
Pacia sa mi tvoje fasirky,doteraz som robila iba zo surovych zemiakov,ale tvoje sa mi pozdavaju viac,este aj dobre vyzeraju:)
sracz
... kombinácia ingrediencií a postup prípravy Tvojeho rcp, milá @kukulienka71 okatá, stoja veru za odskúšanie! Kapustu som "nasúdkoval", tak sa teším na nové chute!
izabella929
@skvel á kombinácia chutí...) robila som už z hlávkovej a aj som ju vyprážala...ale toto vyskúšam tiež..)
babkamt
dobrá inšpirácia, ukladám do kk, vyzerajú chutne.
jozka2
Poznam to a mne to naramne chutna,ingr.sa daju obmienat s pridanim slaninky opecenej ci klobasky,alebo nieco ine.Ak sa mi nechce vyprazat/musim obmedzovat/tak zapeciem zemiakova kasa kapustova zmes a zem.kasa,ale to uz je zasa nieco ine.5*
kecemis
No to musi byt vyborne. Priznam sa bez mucenia, nikdy som neskusal a je cas napravit tuto moju negramotnost. Dakujem.
jerica
to sa neodmieta :-) a s udeným môžu byť excelentné :-)
jerica
@kukulienka , odišlo skôr ako som dopísala, v popise surovín nemáš vajíčka tie si nedávala?, máš iba na obalovanie.
babav
Chvalim dalsi z tvojich vybornych receptov @kukulienka , urcite bude skoro overeny v mojej kuchyni:-)
@methi , vdaka za velmi zaujimavy link , maju tam pekne recepty.
janger
Tu v Holandsku casto jedia ludia kyslu kapustu aj tak, ze ju podusia a potom zmiesaju so zemiakovym pyre. A tak to jedia, s holandskou udenou klobasou. Je to take klasicke zimne jednoduche jedlo. Niekedy vyskusam tieto tvoje fasirky, som presvedcena, ze nam budu chutit.
kecemis
@kukulienka presne ako som predpokladal, tvoj recept nesklamal. Mozem odporucat. Ja som vymenil zemiaky za sladke zamiaky, Yams, a smotanu za jogurt s jarnou cibulkou a citronovou stavou. Som rad ze si mi pomohla vylepsit moju gramotnost. @janger Janka mas pravdu. Moj otec maval velmi rad take zemiaky s kapustou a klobasou.



veronikkka
toto mi akosi ušlo. taký krásny recept a zdravý. palec hore!
nádherný tanier :-)
5*
matata1
Ahoj, mám tú istú otázky ako @jerica - v pôvodnom recepte idú vajíčka aj do zmesi, ty si ich nedávala?
kukulienka71
Ďakujem vám všetkým za milé komenáre, potešil ma značný záujem, ale tak, sme národ kapustovo-zemiakový;-))
@martamm , vyskúšaj. Vďaka za pozdrav, nevrátiš sa?:-)
@45678 , ja som ešte zo surových nerobila, ale vyskúšam, placky u nás idú. Som zvedavá, ako to dopadne u vás. Varené zemiaky sa lepšie formujú, vyzerajú upravenejšie:-)
@sracz , z domácej kapustičky by mali byť najlepšie, nech vám chutia!
@patroveckypitrs , si veľmi milý:-)
@izabella929 , kapustu a zemiaky môžeme obmieňať do nemoty, nezunuje sa. Tú vyprážanú sladkú som od teba robila, nemala chybu;-)
@babkamt , vďaka za uloženie:-)
@frezia68 , to som rada. Mne linky vôbec nevadia, prečo by mali, súvisia, rozširujú obzory, pripomínajú iné vynikajúce recepty...ja ten tvoj tiež mám uložený a páči sa mi.
@jozka2 , tak, tak, klobáska či údené sa k tomu náramne hodí.
@jerica , @matata1 , keď dáš do hmoty vajcia, zriedi sa, preto tam potom treba dať múku. Keď som zmiešala kapustu so zemiakmi, mne sa to hneď dobre spájalo a formovalo, preto som už nič, ani vajcia do hmoty nedávala, len som ich vajcom obalila.
@babav , tvoju pochvalu si tiež vážim, aj jednoduché jedlá môžu zaujať ako vidím:-)
@janger , áno, myslím, že takéto jedlá sa veľmi hodia na chladnejšie dni. Holandské klobásky som ešte nejedla, rada by som ochutnala. Len nech v nich nie je sušené ovocie:-)) pekný deň ti želám:-)
@kecemis , prekvapil si nie prvý krát, tiež si ako rýchlik:-) v tvojej verzii je viac fantázie, ďakujem za pridanie tipu a lákavej fotky. Ešte dobre, že nie gramovosť ti rozširujem;-)))
@veronikkka , pekné hodnotenie, si milá ako vždy:-)
mijaita
@kukulienka vubec nepochybuj, ze uz tyhle "karboše" merčím jen co tady přistály! :-) Kupuju uzasne zeli viz tady  varecha.pravda.sk/recepty/krupave-zelnaky-s-klobasou-/609...
nebo až budu pect maso na zelí a dam si stranou po upečení masa. Souhlasim, ze není třeba vajicko, jak píše u mého receptu @bubaya. Těsto zřídne a je potřeba mouka, která pak zbytečně nacucá tuk a chuť placek ani fasirek není už pak taková. Hned jak spáchám, máš mě tady! :-)
kahun
výborný recept, ale skusím dať šampionovú náplň
45678
@kukulienka , neodolala som, dnes som ich urobila podľa tvojho receptu, je pravdou, že sa lepšie formujú, aj nám chutili :-)
cesminaz
velmi zaujimave fasirky @kukulienka no ale preco nie?! :-) Tymto si dala dalsi napad,co vsetko sa da pripravit z kyslej kapusty :-)
olinka12
Keď pozerám tento recept som práve po večeri ale slinky mi tečú kyslú kapustu môžem na všetky spôsoby a toto určite vyskúšam. Na nedeľu chystám domácu štopanú kačicu ale najneskôr v utorok budú tieto fašírky ukladám aby mi recept neušiel :D
kukulienka71
No, @olinka12 , ak skúsiš, potom daj vedieť, či chutilo. (Môžeš poslať aj kúsok kačice, mne tečú slinky zasa na ňu:-) Ďakujem za pekný komentár.
fazia
Fantázia v papuľke :-) vďaka za recept