Foto: janikbj
Postup
-
1
Ak použijeme suchú fazuľu, večer vopred si ju namočíme a následne ráno uvaríme domäkka. Vodu zatiaľ nevylievame. Na rozpálenom oleji si osmažíme nakrájanú cibuľu, na kocočky nakrájanú slaninu a nakoniec aj nakrájanú klobásu (odporúčam pikantnú). Pridáme paradajkový pretlak. Ja dávam na taký väčší hrniec 2x140g plechovku, pretlak jedlo zahustí. Chvíľu ho smažíme, aby stratil kyslosť. Potom pridáme uvarenú fazuľu aj s trochou vody (príp. sterilizovanú fazuľu), v ktorej sa varila, kukuricu a lečo. Osolíme, okoreníme, kto chce pridá chilli alebo niečo štipľavé a chvíľu povaríme, aby sa spojili chute. Podľa potreby dolievame vodu. Nakoniec prelisujeme do polievky cesnak, množstvo podľa chuti a ešte chvíľu povaríme (nie dlho, aby cesnak nestratil grády ;-) Môj tip: polievka je veľmi vhodná na mrazenie, takže kľudne uvarte viac a v plastových dózach zamrazte na horšie časy ;-)
Diskusia k receptu