Hydinové frikasé s ovocím
Pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a pokrájané sušené ovocie...
Huby so zemiakmi
Tento recept mám od mojej svokry a švagrinej. Takto pripravené huby obľubujú ako manžel, tak...
Pečená ryža so šampiňónmi a mrkvovými rezancami - obed alebo večera za 10 minút
Január milujem pre kreativitu v diétnych a rýchlych jedlách :-)
Hrubé rezance s rukolovým pestom
Sestra mi priniesla z Talianska semienka rukoly a tiež valček na rezance. Rukola bola vhodná na...
Bravčové pliecko s hrnčekovou knedľou a šóškou
Moje tretie najobľúbenejšie jedlo :) Jednoduché, nenáročné na prípravu a dokonca aj na polievočku vyšlo :)...
Tagliatelle so zeleninou
Sparíme si paradajky, ošúpeme ich a nakrájame nadrobno. Pridáme pretlačený cesnak, cukor, soľ...
Cestoviny s rastlinnou bolonskou omáčkou
Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Bolonské cestoviny sú hotové okamžite a svojou skvelou chuťou si získali veľkých i malých, vegetariánov aj mäsožravcov....
Pečená divá kačica
Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme...
Skotská vejce
Maso s kořením a prolisovaným česnekem dobře promícháme, i bez vajíčka a strouhanky drží pohromadě.
Krémový prívarok z tekvice
Pôvodne som sa chcel o tomto prívarku zmieniť iba v zážitkoch. No spomenul som si, že to bolo najobľúbenejšie jedlo mojej presladkej Mamky....
Cannelloni so špenátom a píniovými orieškami
Podľa návodu uvaríme cestovinové pláty. Na cibuľke orestujeme špenát, pridáme ricottu, soľ, korenie,...
Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami
Deň vopred si pripravíme marinované huby shimeji.
Pečené kačacie stehná špikované prošutom na červenom víne
Dnešný obed úplne výborný z kačacích stehien, ktoré som pred pečením špikovala domácim prošutom zrolovala a...
Ako naplniť brokolicu :-)
Zaujímavé spracovanie brokolice. Brokolicový roládový plát, ktorý možno naplniť ľubovoľnou plnkou. Síce prácnejšia príprava,...
Teplý cestovinový šalát s arašidmi, pórom, šunkou a horčicou
Moje obľúbené, rýchle a hlavne lacné a chutné jedlo. Všetky suroviny vyjdu cca 3 €
Tofu masala
Fantastické vegánske jedlo s nádychom Indie. Zvládne ho naozaj každý akurát je potrebné zohnať správne suroviny...
Bravčové kotlety so zeleninou
Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta...
Bravčové pre labužníkov podľa Slávka
Vzorková porcia pre „fajnšmekrov“ poriadneho kúska šťavnatej bravčoviny, ktorá lepí pery aj prsty a je prevoňaná...
Tekvica so zemiakmi s kôprovou omáčkou
Spája nasladlosť tekvice s chuťou kôpru a stopou cesnaku.
Roláda z diviaka
Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky...
Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, ...
Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré
Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme, osolíme, okoreníme,...
Halušky z dvojakou kapustou
Recept mám z kalendára v ktorom sa varilo podľa fáz mesiaca, len som zabudla pri ktorej...
Vianočná rybacia polievka
Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vopred pripraveným teplým rybacím vývarom, rozšľaháme...
Zabíjačkový guláš v bochníku
Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...
Pangasius zapekaný v alobale
Robila som toť nedávno pangasa. Tento recept sa mi vydaril, chutil všetkým...