Foto: uzaska
Toto jedlo vzniklo úplnou náhodou, keď sa mi rozpadol falafel.
1
porcia
porcia
120 minút
príprava
príprava
100 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cícer si na noc (kľudne aj na celý deň) namočíme. Potom vodu vymeníme za čistú a varíme asi hodinu.
- 2
Cibuľu nakrájame najemno, cesnak pretlačíme, vňať nasekáme.
- 3
Všetko spolu s precedeným uvareným cícerom a korením+soľou rozmixujeme na kašu, môžu zostať aj kúsky cíceru.
- 4
Misku na pečenie vymažeme olejom, dáme do nej cícerovú zmes a pečieme asi 20 minút na 180°.
- 5
Podávame buď ako prílohu, alebo ako hlavné jedlo so zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
na Záhorí to nemáte ? To sú chrumkavé cicvorové gule .
po mixovaní a miešaní , musíš hmotu aspoň na hodinu dať chladiť
a keď vytvoríš gule , znova chladiť. Lebo ináč máš po gulách.
použi tento recept a určite sa ti to podarí