
Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...

Srdce na smotane
Jedna z najchutnejších vnútorností je práve srdce, je jedno či hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné....

Pizza z kysnutého cesta
do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a celé droždie . Chvíľku necháme kvások...

Steaky z panenky s opečenými zemiakmi, zeleninou a šampiňónovou omáčkou
Panenku umyjeme, osušíme a zbavíme blán. Nakrájame na asi 6 cm časti, použil som...

Cícer na paprike (vegan)
Recept z Biokuchařky Hanky Zemanové. Veľmi dobré s celozrnnými cestovinami, pšenom, ryžou Basmati, ...

Východniarsky podlistník a nalešniky
Spomínam na kachľovú pec u babičky, kde sa piekol chlieb, koláče, ale i tzv....

Tagliatelle s hubami shimeji
Nič mimoriadne k tomuto receptu nepotrebujete, len navštíviť správnu predajňu a kúpiť tam 3 ingrediencie a...

Tokáň z bravčového mäsa
Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto...

Guľky z mletého mäsa s paradajkovou omáčkou
Na olivovovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme talianske bylinky (ak nemáte, stačí aj...

Pšeno na kurkume so zeleninou
Názov (som si vymyslela) prezrádza, že výraznou zložkou bude práve kurkuma a pšeno. Obe majú...

Mäkučké šišky zo zemiakového cesta
Na šišky existuje množstvo receptov, keď raz vyskúšate tieto, už nikdy nebudete robiť iné...

Biela hlávková kapusta na víne s karamelom
Dnes som robila túto kapustu k pečenému kuriatku na spôsob bažanta. Do kapusty pridávam koreniny, ...

Rezne na oslavu
"Klasické" vysmážané šnicle sme nejedli, už ani nepamatám... ak dostaneme na rezne chuť, tak na...

Plnené kapustné listy (alebo zemplínske holubky) - vegan
Tento recept je naozaj sýty a zároveň chutný a aj zdravý. My ho doma pripravujeme veľmi...

Chips nugetky
Tento recept mám z mimibazaru od Ľubky L. , pre jeho nenáročnosť a jednoduchosť ho robievam...

Staročeská sviečkovica na smotane
Mäso omyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opečieme na bravčovej masti.

Hubová máčanka
Polievka z jušky, teda z vody z kyslej kapusty, doplnená sušenými hubami, to je klasika, ktorá sa varieva v niektorých regiónoch práve na Troch kráľov....

Pšenové placky s mrkvou
Tento recept ma zaujal v časopise Food. Dobrá kombinácia surovín, ktoré neobsahujú lepok a sú...

Tekvica na pečenie plnená mletým mäskom
dnes pri nákupe v Tescu mi padla do oka žltá tekvica na pečenie a ja som ju...

Kuřecí prso se smetanovou omáčkou a tarhoňou
Kuřecí prsa rozkrojíme a naklepeme, osolíme a opepříme, posypeme troškou kari a opečeme na oleji...

Kuracie stehná so smotanou
Veľmi jednoduchá a rýchla príprava, a pritom výsledok stojí za to.

Môj domáci kurací kebab/gyros
Kuracie prsia som si nakrájal na tenké plátky. Dal som ich marinovať zamiešané s korením a...

Galantína z kurčaťa
Čakali sme vzácnu návštevu z USA a tak som sa rozhodla okrem iného pripraviť i toto jedlo...

Kačacie prsia v medovej marináde
Všetky ingrediencie vložíme do väčšej misky a dobre premiešame. Kačacie prsia vložíme do marinády a marinujeme...

Hovädzie líčka na červenom víne
Konečne som zohnala hovädzie líčka a recept bol na svete. Je to famózne mäsko.

Krúpová polievka z údeného bravčového kolena
Tak toto, keď sa uvarí, milujeme všetci doma. Sýty obed.