Foto: elekra
Takto upravenú fašírku mali v obľube moje deti, majú ju radi aj moje vnúčatá a občas sa k vajíčku môžu pridať aj párky....
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Obe mäsá si zomeliem a poradne premiešam. Hovädzieho môže byť aj menej.
-
2
Pridám na jemno nakrájanú cibuľu, namočený a vyžmýkaný rožok ( dala som jednu minibagetku) a jedno vajce.
-
3
Pridám koreniny (soľ, mleté čierne korenie, majoránku a sušenú levanduľu)
-
4
a rukami poriadne vypracujem do hladkej masy.
-
5
Na lopárik nasypem trochu strúhanky
-
6
na ňu nachystám asi polovicu zmesi
-
7
uložím na ňu dve natvrdo uvarené olúpané a vychladnuté vajíčka
-
8
a na ňu dám zvyšok pripravenej zmesi a vytvarujem šišku.
-
9
Preložím do zapekacej misky a posypem ešte trochou strúhanky.
-
10
Podlejem vodou a dám piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na cca 60 minút. Pred dopečením nechám odkryté zapiecť asi tak 15 minút.
-
11
A takto vyzerá na reze.
-
12
Mali sme na večeru so zeleninovým prívarkom.
a recept na ten zeleninovy privarok by nebol? :-))
Tvoj obrázok mi pripomenul detstvo - takto nejako vyzerala fašírka mojej mamy. Ja ju robievam veľmi zriedka, fašírky nie sú u nás veľmi v obľube.