Foto: lekorica
Keďže v záhradke je teraz takejto chutnej zeleniny dosť, snažím sa vymýšľať recepty, ktoré by chutili aj mojej rodinke.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z patizónu vyrežeme čiapočku a vnútro vydlabeme lyžicou.
-
2
Vnútro patizónu, papriku a slaninu nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na jemno.
- 3
Na oleji si opražíme cibuľku do sklovita, potom pridáme papriku, slaninu a vnútro patizóna. Osolíme, okoreníme a restujeme cca 5 minút, alebo pokiaľ sa nám voda z patizóna neodparí.
- 4
Medzitým si v miske vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Keď nám restovaná zmes vychladne, zmiešame ju s bryndzovou zmesou. Touto plníme patizóny, ktoré po naplnení zakryjeme čiapočkou a zvonka potrieme zmesou oleja, soli a cesnaku.
- 5
Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C cca 50 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Ďakujem krásne. :-) Teraz sa smejem, že ako prišlo leto, tak sa len na záhradke pasiem. :-D
Moje babi tak vařila, jakmile přišlo jaro, léto, podzim - vařila co bylo na zahradě či poli aktuální. Vždy jsem se moc těšila na nové brambory, děda měl vždy pár důlků růžových skorých brambor. Já už hlídala u patizonu, babi mi ho pravidelně každé léto smažila. K tomu kvašák, prázdniny. Co víc si přát?!
Keď ho obaľujem v trojobale, tak aj ja ho šúpem, ale v tomto recepte, tým že je naolejovaný a osolený, pečením zmäkne a zjedli sme ho aj z kožou. ;-)
Dakujem krasne. Cuketu mozes napnit cimkolvek. Ja sa vzdy inspirujem mojou chladnickou. :-)
A ja sa vzdy trapim s ocistenim ked ho takto zapekam :D uz nebudem.
ked ho vysmazam tak ho tiez osupem. Vyskusam podla vas, mam v zahradke 4 dietka patizonove, len pockam kym trocha povyrastu :)