Plnený patizón fotorecept

lekorica - fotkalekorica, 25. júla 2016
Plnený patizón (fotorecept)
Foto: lekorica

Keďže v záhradke je teraz takejto chutnej zeleniny dosť, snažím sa vymýšľať recepty, ktoré by chutili aj mojej rodinke.

4
porcie
70 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
250 g
3 PL
100 g (alebo údené mäso)
1 ks
1 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Z patizónu vyrežeme čiapočku a vnútro vydlabeme lyžicou.

    Plnený patizón (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vnútro patizónu, papriku a slaninu nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na jemno.

  3. 3

    Na oleji si opražíme cibuľku do sklovita, potom pridáme papriku, slaninu a vnútro patizóna. Osolíme, okoreníme a restujeme cca 5 minút, alebo pokiaľ sa nám voda z patizóna neodparí.

    Plnený patizón (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si v miske vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Keď nám restovaná zmes vychladne, zmiešame ju s bryndzovou zmesou. Touto plníme patizóny, ktoré po naplnení zakryjeme čiapočkou a zvonka potrieme zmesou oleja, soli a cesnaku.

    Plnený patizón (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C cca 50 minút.

Diskusia k receptu

lekorica
@Haji (25.7.2016 10:36)
Ďakujem krásne. :-) Teraz sa smejem, že ako prišlo leto, tak sa len na záhradke pasiem. :-D
haji
@Lekorica (25.7.2016 10:47)
Moje babi tak vařila, jakmile přišlo jaro, léto, podzim - vařila co bylo na zahradě či poli aktuální. Vždy jsem se moc těšila na nové brambory, děda měl vždy pár důlků růžových skorých brambor. Já už hlídala u patizonu, babi mi ho pravidelně každé léto smažila. K tomu kvašák, prázdniny. Co víc si přát?!
lekorica
@Haji (25.7.2016 11:02) presne ako hovoríš. Tiež som vždy tešila ku starkej. Tá zeleninu a kvietky dokonca predávala na tržnici. A nové zemiaky si tiež dnes pôjdem nakopať, lebo si mi chute narobila. Ja ani mäso nepotrebujem. V záhrade je toho strašne veľa na spapanie. Teraz mi akurát černice začínajú dozrievať, tak zase nejaké sladké mňamky narobíme s dcérkou. :-)
dadush
Patizon netreba osupat? ja ked ho pripravujem vzdy ho osupem.
lekorica
@Dadush (25.7.2016 20:38)
Keď ho obaľujem v trojobale, tak aj ja ho šúpem, ale v tomto recepte, tým že je naolejovaný a osolený, pečením zmäkne a zjedli sme ho aj z kožou. ;-)
atulienka
Inak ani neviem povedať, len že, ZDRAVIRE NA TANERI. Super recept. Prvý patizón, žiaľ z trhu a nie zo záhradky, pripravený podľa neho poteší môj maškrtný jazýček. Myslím, že aj cukina by sa tak dala rovnako pripraviť. Čo ty na to...? alebo vyskúšam, uvidím. Dávam u Teba klasiku 5*a KK.
lekorica
@Atulienka (27.7.2016 12:42)
Dakujem krasne. Cuketu mozes napnit cimkolvek. Ja sa vzdy inspirujem mojou chladnickou. :-)
dadush
@Lekorica (25.7.2016 21:50)

A ja sa vzdy trapim s ocistenim ked ho takto zapekam :D uz nebudem.
ked ho vysmazam tak ho tiez osupem. Vyskusam podla vas, mam v zahradke 4 dietka patizonove, len pockam kym trocha povyrastu :)
ivankaalenka
ja patizon takto robeny tiez nesupem, da sa pekne spapat. Ale po minulom nepodarenom raze si ho predvaram....nech idem na istotu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia