Kysnuté buchty „Honzovky“
Foto: margitka100
Tieto buchty sú u mňa top, vždy sa po nich len zapráši. Cesto je ľahučké, vláčne a vydrží mäkučké pár dní, čo ale nehrozí :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
- 2
Založíme kvások - 100 ml vlažného mlieka, lyžička kryštálového cukru, lyžica polohrubej múky, kocka (42 g) droždia. Necháme 10 minút odpočívať.
- 3
Múku, olej, cukor, soľ spolu zmiešame, pridáme kvások a zbytok mlieka. Miesime cesto cca 8 minút v robote, ručne nám to potrvá o trocha dlhšie. Cesto musí byť vláčne, musí sa odliepať od misky. Vymiesené cesto necháme cca 1 hodinku odpočívať.
- 4
Cesto rozvaľkáme, narežeme na štvorce, naplníme plnkou (ja dávam slivkový lekvár a hustú domácu marhuľovú a jahodovú marmeládu), plnka môže byť podľa vašej chuti, maková, tvarohová, musí byť ale hustá, aby nevytiekla z buchiet.
- 5
Naplnené buchty poukladáme na plech poriadne vymastený maslom, ukladáme tesne vedľa seba. Buchty potrieme poriadne maslom. Necháme podkysnúť ešte cca 10 minút. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C cca 25 až 30 minút. Po upečení znova potrieme maslom.
Tiež pečené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu