Pečené buchty
Pečené buchty

Kysnuté buchty „Honzovky“

margitka100 - bez fotkymargitka100, 15. októbra 2024

Tieto buchty sú u mňa top, vždy sa po nich len zapráši. Cesto je ľahučké, vláčne a vydrží mäkučké pár dní, čo ale nehrozí :)

15
porcií
100 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
350 ml
42 g
4 PL
7 PL
štipka
125 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

  2. 2

    Založíme kvások - 100 ml vlažného mlieka, lyžička kryštálového cukru, lyžica polohrubej múky, kocka (42 g) droždia. Necháme 10 minút odpočívať.

  3. 3

    Múku, olej, cukor, soľ spolu zmiešame, pridáme kvások a zbytok mlieka. Miesime cesto cca 8 minút v robote, ručne nám to potrvá o trocha dlhšie. Cesto musí byť vláčne, musí sa odliepať od misky. Vymiesené cesto necháme cca 1 hodinku odpočívať.

  4. 4

    Cesto rozvaľkáme, narežeme na štvorce, naplníme plnkou (ja dávam slivkový lekvár a hustú domácu marhuľovú a jahodovú marmeládu), plnka môže byť podľa vašej chuti, maková, tvarohová, musí byť ale hustá, aby nevytiekla z buchiet.

  5. 5

    Naplnené buchty poukladáme na plech poriadne vymastený maslom, ukladáme tesne vedľa seba. Buchty potrieme poriadne maslom. Necháme podkysnúť ešte cca 10 minút. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C cca 25 až 30 minút. Po upečení znova potrieme maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia