Maďarský guláš

sonijamt - fotkasonijamt, 19. novembra 2010
Maďarský guláš
Foto: sonijamt

Suroviny

1,5 kg, -stehno alebo pliecko
1 ks
1 čl
1 čl
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, na kocky pokrájané mäso a podlejeme trochou vody. Pridáme trošku rasce, vegetu, soľ a pod pokrievkou dusíme do mäkka.

  2. 2

    Pridáme lečo a asi 10 min necháme prejsť varom.

  3. 3

    Na záver zahustíme Zlatým klasom, ktorý rozmiešame v troche vody. Hustotu a množstvo si regulujete sami. Necháme prevrieť a p.p. dosolíme. Podávame s knedlíkom.

Diskusia k receptu

marianne69
Co mna dostalo,je ten Zlaty klas,v gulasi ho vidim 1x.Sama som zvedava na chut.:-)
enge149
pekné,,chutné,ale tiež ma prekvapil ten zlatý klas,ja zahusťujem hl.múkou,aj ten knedlík je domáci?
puntodadino
To nieje madarsky,ale cesky gulas!! Do madarskeho nikdy nejde muka ,ani skrob/zlaty klas/.A nie JEDNA cibula,ale kilo!!Gulas sa podava na druhy den.Je husty aj bez muky.
duschko
Podla mna tu ani tak sa nejedna o nazov. Fotka je vyborna. Vyzera to na nej, len zahryznut. Urcite aj ten knedlik podla tvaru je domaci. Robim podobny "gulas", len dam viac cibule a zahustujem postruhanym zemiakom. Hlavne, ze je maso v akej kolvek uprave. A zo zeleniny mam najradsej domacu klobasu, lebo ju citit za cesnakom.
marienka44
Zlaty klas ma vanilkovu prichut. To snad nie! Mozno Solamyl alebo zemiakovu mucku. Protestujem proti ZK.
alexdidi
Tiež robím maďarský guláš len z hovädzieho a nezahusťujem,iba cibuľou.Z bravčoviny skôr perkelt(paprikáš),a ten zlatý klas ma tiež dorazil.Presne ako píše @marienka44 ,ten má predsa vanilkovú príchuť.
huck
určite sa tu jedna o Solamil a nie puding Zlaty klas :)
ajan
Ked Madarský,tak sa môže pridať čabajka.Zahusťujem hotovou jížkou,+
baranie rohy zavárané.
sonijamt
Rada by som sa vyjadrila k vašim názorom. Knedlík na fotke je domáci, hoci nie vždy mám čas a náladu robiť ho, tak býva aj kúpený:-) Čo sa týka zahusťovania, ide o ZLATÝ KLAS !!! čítate dobre. My ho robievame už viac ako 20 rokov. Tento recept priniesla moja mama, ktorá pracovala medzi samými chlapmi, a tí pri kadejakých akciách vyvárali rôzne"svoje špeciality". Ja iný nerobím, len na tento spôsob, ale každý máme iné chuťové bunky. Treba vyskúšať a potom sa k tomu vyjadriť. Ja viem že ZK má nasladlú chuť, ale pokiaľ máte chuťovo dobré lečo, dáte vegetu a soľ, prípadne dochutíte Maggi harmóniou chuti, nič mu nechýba. Nejde zas o klasický guláš, na aký ste zvyknutí. Ale ako som povedala, každý máme "svoju kuchyňu", svoje chute...jedlo ho už mnoho ľudí, ale zatiaľ ZK nikomu neprekážal, lebo ani nevedeli, že v ňom je, on naopak zjemní ten guláš :-)
zitar
@sonijamt , súhlasím s Tebou na 100%. A guláš, ten podľa mňa vyzerá a určite aj chutí výborne.
aja1616
No ja teda poznám zlatý klas a nikdy som nepostrehla, že by mal nasladnutú, alebo vanilkovú chuť. Akurát, že je prifarbený a tak má žltú farbu. Kľudne sa môže použiť na zahustenie. Keď z neho uvaríte kašu bez prichutenia, tak chutí ako uvarená múka.
sonijamt
presne tak a na tom obrázku to aj vidno a ten ZK skôr tú omáčku tak zjemní, ja osobne mám s ním dobré skúsenosti
helca103
kolko ludí tolko chuti treba najprv vyskúšat a potom sem napisat ako to chutilo. Ja teraz varím málo lebo sme iba dvaja, ale ešte do nedávna som varila denne pre 4-5 ludí a veru som vyskúšala všeličo čo na prvý pohlad vyzeralo divne. No a ako sa to vola či madarsky alebo taliansky gulaš to je predsa jedno hlavne že to chuti.
andula1964
/bobor1/ nebuď hnusný,veď je to jej maďarský guláš,tak ako tu bolo veľa krát napísané 100 ľudí sto RECEPTOV,tak túto variantu gulášu určite vyskúšam.:)))))
juro8547
Pouzil by som hovädzia mäso. Ak je pomer mäsa, cibule a ostatnych ingrediencii v pomere s tekutou v ktorom sa mäso dusi tak to netreba zahustit nicim, ak mozem poradit, tak ked sa maso orestuje na cibulke, je dobre pridat paradajkovy pretlak, aj to urcitym sposobom zahusti gulas. Dalej by som do Madarskeho gulasa dal aj cervene vino a urcite aj feferonku. Jedlo na fotke vyzera lahodne:)
sonijamt
juro8547, ďakujem, určite vyskúšam, síce bez tých feferoniek, lebo my s dcérou pálive nemusíme:-) ste síce mladý muž, ale vyzerá, že máte asi dobrý vzťah k jedlu a k vareniu:-)
benko
Dal som všetky vaše nápady dokopy, a je to bomba. Aj s dvoma deci piva podľa mňa na podliatie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia