Maďarský guláš

sonijamt - fotkasonijamt, 19. novembra 2010
Maďarský guláš
Foto: sonijamt

Suroviny

1,5 kg, -stehno alebo pliecko
1 ks
1 čl
1 čl
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, na kocky pokrájané mäso a podlejeme trochou vody. Pridáme trošku rasce, vegetu, soľ a pod pokrievkou dusíme do mäkka.

  2. 2

    Pridáme lečo a asi 10 min necháme prejsť varom.

  3. 3

    Na záver zahustíme Zlatým klasom, ktorý rozmiešame v troche vody. Hustotu a množstvo si regulujete sami. Necháme prevrieť a p.p. dosolíme. Podávame s knedlíkom.

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
To nieje madarsky,ale cesky gulas!! Do madarskeho nikdy nejde muka ,ani skrob/zlaty klas/.A nie JEDNA cibula,ale kilo!!Gulas sa podava na druhy den.Je husty aj bez muky.
Podla mna tu ani tak sa nejedna o nazov. Fotka je vyborna. Vyzera to na nej, len zahryznut. Urcite aj ten knedlik podla tvaru je domaci. Robim podobny "gulas", len dam viac cibule a zahustujem postruhanym zemiakom. Hlavne, ze je maso v akej kolvek uprave. A zo zeleniny mam najradsej domacu klobasu, lebo ju citit za cesnakom.
Tiež robím maďarský guláš len z hovädzieho a nezahusťujem,iba cibuľou.Z bravčoviny skôr perkelt(paprikáš),a ten zlatý klas ma tiež dorazil.Presne ako píše @marienka44 ,ten má predsa vanilkovú príchuť.
Rada by som sa vyjadrila k vašim názorom. Knedlík na fotke je domáci, hoci nie vždy mám čas a náladu robiť ho, tak býva aj kúpený:-) Čo sa týka zahusťovania, ide o ZLATÝ KLAS !!! čítate dobre. My ho robievame už viac ako 20 rokov. Tento recept priniesla moja mama, ktorá pracovala medzi samými chlapmi, a tí pri kadejakých akciách vyvárali rôzne"svoje špeciality". Ja iný nerobím, len na tento spôsob, ale každý máme iné chuťové bunky. Treba vyskúšať a potom sa k tomu vyjadriť. Ja viem že ZK má nasladlú chuť, ale pokiaľ máte chuťovo dobré lečo, dáte vegetu a soľ, prípadne dochutíte Maggi harmóniou chuti, nič mu nechýba. Nejde zas o klasický guláš, na aký ste zvyknutí. Ale ako som povedala, každý máme "svoju kuchyňu", svoje chute...jedlo ho už mnoho ľudí, ale zatiaľ ZK nikomu neprekážal, lebo ani nevedeli, že v ňom je, on naopak zjemní ten guláš :-)
No ja teda poznám zlatý klas a nikdy som nepostrehla, že by mal nasladnutú, alebo vanilkovú chuť. Akurát, že je prifarbený a tak má žltú farbu. Kľudne sa môže použiť na zahustenie. Keď z neho uvaríte kašu bez prichutenia, tak chutí ako uvarená múka.
kolko ludí tolko chuti treba najprv vyskúšat a potom sem napisat ako to chutilo. Ja teraz varím málo lebo sme iba dvaja, ale ešte do nedávna som varila denne pre 4-5 ludí a veru som vyskúšala všeličo čo na prvý pohlad vyzeralo divne. No a ako sa to vola či madarsky alebo taliansky gulaš to je predsa jedno hlavne že to chuti.
/bobor1/ nebuď hnusný,veď je to jej maďarský guláš,tak ako tu bolo veľa krát napísané 100 ľudí sto RECEPTOV,tak túto variantu gulášu určite vyskúšam.:)))))
Pouzil by som hovädzia mäso. Ak je pomer mäsa, cibule a ostatnych ingrediencii v pomere s tekutou v ktorom sa mäso dusi tak to netreba zahustit nicim, ak mozem poradit, tak ked sa maso orestuje na cibulke, je dobre pridat paradajkovy pretlak, aj to urcitym sposobom zahusti gulas. Dalej by som do Madarskeho gulasa dal aj cervene vino a urcite aj feferonku. Jedlo na fotke vyzera lahodne:)
juro8547, ďakujem, určite vyskúšam, síce bez tých feferoniek, lebo my s dcérou pálive nemusíme:-) ste síce mladý muž, ale vyzerá, že máte asi dobrý vzťah k jedlu a k vareniu:-)

Pridaj komentár k receptu: