Ražniči s opekanými zemiakmi

tanulik20 - fotkatanulik20, 4. marca 2012
Ražniči s opekanými zemiakmi
Foto: tanulik20

Dobrý deň.Tento recept mám od svojich rodičov, vždy nám ho pripravoval na nedeľnajší obed a chutil mne i celej našej rodine.Preto som sa rozhodla sa so svojim receptom podeliť na vašej stránke.

9
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájané na kocky polejeme polievkovým korením, ovegetíme, pridáme grilovacie korenie a pokvapkáme olejom,spolu to všetko premiešame a necháme postáť najlepšie cez noc v chladničke.

  2. 2

    Na ihlice(špajle) striedavo napichujeme naložené mäso,na kolieska nakrájanú klobásu,slaninu a cibuľu a striedame suroviny až po koniec ihli.Na olejom vymastený alobal ukladáme napichnuté ražniči, zabalíme a uložíme postupne na plech.

  3. 3

    Dáme piecť do vyhriatej trúby a pečieme asi 90minút.Ako prílohu podávame opekané zemiaky.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pani Marienka, alobal pred dopečením neroztrhavám, už len preto lebo by vytiekla šťava ktorú mäsko pustilo pri pečeni a u nás tú šťavu všetci zbožňujú.Vlastne je to vidieť i na foto.Farbu po dopečení má vždy rovnakú,len nie je mäsko zvrchu opečene, ale je suprovo šťavnaté.Odporúčam vyskúšať:))
1x branoj
vyzerá to fajnovúčko..uložím si to a urobím to na sobotu..díky :-)