Pečené kura s ryžou a smotanou z jedného pekáča fotorecept
Foto: akludad
Keďže nemám rada komplikované varenie s viacerými hrncami,tak som aj klasiku šupla do jedného pekáča a výsledok bol super.
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 210 °C
na 210 °C
Postup
-
1
Ryžu si klasicky orestujeme na cibuľke,
-
2
zalejeme vodou(ja dávam na 2 hrnčeky ryže 3 a 1/2 hrnčeka vody)osolíme,pridáme bujón,podravku,kari..kto čo má rád a ako bežne varí...
-
3
kuracie mäsko(ja som použila stehienka)nasolíme,opaprikujeme a šupneme na ryžu,v podstate do vody.
-
4
polejeme šľahačkovou smotanou,zakryjeme a šupneme do trúby.Pečieme,kým mäsko nezmäkne,odkryjeme a zapečieme.
-
5
upečené
bedrunka,neprihorí.
@stefanus , ak môžem poradiť dobre je robiť zakryté aspoň alobalom a potom trošku odokryť a zapiecť,ale ak máš dobrú rúru tak ani natreba.