Foto: havino
Chcem ponúknuť, ani nie tak recept, ten je veľmi jednoduchý, ale inšpiráciu a výbornú chuťovku pre tých, ktorí to nepoznajú. Či je tu Zobraziť celý popisChcem ponúknuť, ani nie tak recept, ten je veľmi jednoduchý, ale inšpiráciu a výbornú chuťovku pre tých, ktorí to nepoznajú. Či je tu niečo podobné neviem. Je to pečené kurča na akýkoľvek spôsob spolu so zemiakmi , zaliaté šľahačkovou smotanou. Hlavne by som rada vyzdvihla chuť presiaknutých zemiakov zo šťavy z pečeného kuraťa a fajne omastené zo šľahačky. Nie je to práve najdiétnejšie jedlo, ale chutí výborne. Na zemiaky sa môžu dať, cele kuracie stehná, aj polky kuraťa, plnené, neplnené.
príprava
Suroviny
podľa počtu stravníkov , kuracie stehná |
|
, plátky anglickej slaniny |
|
plátky |
|
|
|
2 |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná posolíme, okoreníme, potrieme horčicou, kečupom,( kto ako uzná podľa vlastnej chuti ), mierne posypeme grilovacím korením ( nemusí byť).
-
2
Na pláty mäsa poukladáme čo kto má rád, ako je zvyknutý. Ja bežne dávam plátok šunky, slaninky, plátok syra, inokedy dávam aj plnku z rožkov . Zrolujeme ich , ako závitok.
-
3
Očistené zemiaky pokrájame na kolieska, posolíme, posypeme ml.červenou paprikou, kmínom, dobre premiešame. Vložíme do zapekacej misy bez vymastenia.
-
4
Na zemiaky poukladáme naplnené závitky. Kuracie mäso ochutíme podľa svojej chuti, akoby sme ho dávali samostatne piecť.
-
5
V nádobe si zmiešame šľahačkovú smotanu, 2 celé vajíčka, štipku soli a vylejeme na ochutené kuracie mäso.
-
6
Zalejeme a dáme do rúry. Zo začiatku pečiem prikryté, približne po hodinke odokryjem a nechám kurča zapiecť do chrumkava.
-
7
Upečené, môžme podávať, prajem dobrú chuť.
-
8
ako už aj podľa fotky by si mal usúdiť, že to nie sú vykostené horné stehienka,ale podľa veľkosti vykosteného plátu každý kuchár usúdi, že ide o celé kuracie stehno , ba až štvrte môžu byť
a nie je ani potrebné sa trápiť s vykosťovaním, je to tak variabilný recept, že stačí na zemiaky uložiť polky kuraťa, naporcované, kto ako je zvyknutý , ale v žiadnom pripade nepiecť samotné kuracie prsia, z tých šťava do zemiakov nepustí
@havino Prajem ti aby nový rok 2013 bol pre teba sprevádzaný len zdravým a šťastím
Tvoje jedlo vypadá úžastne
@eviana , Evi, ja som tu Tvoj komentár, ani z decembra, ani z júna nepostrehla, už si dávam pozor na správy v spame, dakujem veľmi pekne za komentár a taktiež, nech vám chutí, mám radosť
@alex , prosím pekne, áno, Ty si nebola prítomná, pozriem či máš ospravedlnené hodiny vôbec :-) ak nie, už len upečenie kuraťa na smotanových zemákoch ťa ospravedlní :-) skús, nesklameš sa, ver, aj chutné bude, ked len polky kuraťa na zemiaky položíš, nemusíš rolky robiť, pôvodný recept je s polkami kuraťa ´, ste podarené baby
Tak som Ti v noci rozmýšľal čo dnes na obed (občas také úchylky v noci mávam) a chuť bola na kuracinku. Zo všetkých rcp. ktoré som pozrel jednoznačne vyhral ten Tvoj. Suroviny aj postup som dodržal do bodky. Neuveríš ale aj bandurky som tam dal. Kvôli nim som sa ráno vykopal z postele a išiel ich kúpiť. Nezostáva mi nič iné len rcp. pochváliť, ohviezdičkovať piatimi*, zaradiť do šuplíčka a do svojho jedálnička. Vrelé dík za tento aj keď obyčajný ale veľmi chutný recept. Také mám najradšej. Pekný večer Ti prajem.
Nič sa nedeje, ťechnika je ťechnika. Aj mne dosť často robí zlosť. Dôležité je, že mi to chutilo a budem to robievať častejšie. Nabudúce to trochu (s Tvojim dovolením) "sprzním" a zakomponujem do tých bandurkov aj baby mrkvu. Už som ju samotnú so smotanou ako prílohu robil a veľmi mi chutila. Tak hádam nič nepokazím. Prajem Ti pekný deň. P.S. Už sa chystám na ďalší Tvoj recept.
pri plnom tanieri jednoduchého na prípravu obeda-urobil sa sám-chutilo nám-pozdravujem..ako žiješ-šikovné dievčatko.??
chýba mi skvelá spološnosť minulá..
želám DOBRO všem..:-)
nech je anjel -strážca DOBRA-s nami..
želám radosť na každý deň..
i ja mám ročnú vnučku-boží dar..
viem-čo je strach...
objímam