Lángoše, ktoré si môžem dať aj ja... fotorecept

martamm - fotkamartamm, 9. marca 2013
Lángoše, ktoré si môžem dať aj ja... (fotorecept)
Foto: martamm

Rozmýšľala som včera, čo dnes uvariť a rozhodla som sa pre hustú fazuľovú polievku s údeným mäsom podľa autora "Redakcia" : ttp://varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-polievka-na-smotane-a-s-udenym-masom/1276-recept.html. Zobraziť celý popisRozmýšľala som včera, čo dnes uvariť a rozhodla som sa pre hustú fazuľovú polievku s údeným mäsom podľa autora "Redakcia" : ttp://varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-polievka-na-smotane-a-s-udenym-masom/1276-recept.html. (ďakujem za inšpiráciu). K polievke som mala na chuti dobré langoše. Rozhodla som sa spraviť racio langoše z celozrnnej múky, postup podľa Pusty: http://varecha.pravda.sk/recepty/langose-z-chleboveho-cesta-fotorecept/25623-recept.html (Tiež ďakujem).

4
porcie
15+30 minút
príprava
8 minút
na 230 °C

Suroviny

250 g
250 g
1/2 ČL
1/2 kocky
1/2 téglika
200-250 ml
1/2 hlavičky
 na potretie a do cesnaku
1/2 ČL (do kvásku)




Postup

  1. 1

    pripravíme si suroviny

    Lángoše, ktoré si môžem dať aj ja... (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z droždia, práškového cukru a trochy vlažného mlieka si pripravíme kvások

    Lángoše, ktoré si môžem dať aj ja... (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom dáme do misky trocha odváženej múky, do ktorej sme primiešali soľ (asi 1 KL) a sódu BB. Prilejeme kvások a pridávaním zvyšnej múky a mlieka vymiesime vláčne cesto.

    Lángoše, ktoré si môžem dať aj ja... (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto dáme na teplé miesto vykysnúť (ja používam misku- kysku, trvá to asi 30 minút). Vykysnuté cesto naolejovanými rukami odoberáme a roztiahneme do tvaru lángošov (mne sa veľmi nepodarili okrúhle, ale to na chuti neubralo). Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, resp. v mojom prípade fóliou a necháme vykysnúť, kým sa nám rozpáli rúra, ktorú sme nastavili na 230 stupňov.

    Lángoše, ktoré si môžem dať aj ja... (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom dáme do rozpálenej rúry asi na 4 minúty. Po uplynutí času obrátime a pečieme ďalšie č minúty (sledujeme podľa rúry, mne stačilo). Výsledok ukazuje posledný záber. Pred podávaním potrieme roztlačeným cesnakom, zmiešaným so soľou, trochou oleja a vody, dobrú chuť.

    Lángoše, ktoré si môžem dať aj ja... (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Langošíky máš veľmi pekné a môžeš byť spokojná aj veľmi zdravé.Nevysmážala si ich,takže žiadne spálené tuky.
evusik
aj mne sa páčia, nielen to že sa pečú v rúre ale aj to, že sú z celozrnnej múky...
martamm
paploska, mlieko sa môže dať sojové, aj som nad tým rozmýšľala, len som práve nemala doma, preto obyčajné.
Dievčatá, ďakujem Vám všetkým za komentáriky :)
mesiar50
@martamm
Si šikovná.Počujem to prvý raz,že lángoše piecť v rúre.
Lángoše sú originálne.Hneď ich nebudem síce robiť,ale inšpirácia je to dobrá,veľmi dobrá.Ďakujem ti.
marianne
aj ja sa necham inspirovat...celozrne langose a v rure,moze byt
elixir
mňam... :) také veru tiež pripravím - vďaka za recept :)
havino
tak toto sa aj mne veľmi páči, obidve múky mám, dnes som z nich zamiesila na chlieb na ráno a k večeru,ako chuťovka budú tieto langoše, vdaka za recept.
martamm
havino, skus, mne chutili a dkókonca boli pekne chrumkave :)
anina43
recept na dietne langoše sa mi páči, ešte som v rúre langoše nepiekla, veľmi zaujmavý postup, najbližšie zaradím do jedálnička. ďakujem za zverejnenie receptu
jatea
tiež som ešte lángoše v rúre nerobila. dobrý nápad. Zajtra ich už aj idem robiť.
gman
@paploska , do cesta mlieko nemusis davat vobec. spravis si len chlebove cesto s vodou :)
staja
@martamm , vdaka, langose milujem a tieto budu urcite super hlavne preto, ze sa nemusia vyprazat :)
slavka11
aj my milujeme langose a tiez som rozymslala nad verziou pecenie v rure. Skusim ich mozno uz tento tyzden.
martamm
Za nápad piecť lángoše v rúre vďačím varecháčke "Puste", ako som uviedla v úvode :)
sovka62
Martuška, vôbec nič si nemastila? Ani fóliu, ani vrch cesta? Lebo mňa by to asi pokúšalo, hlavne zvrchu.
martamm
Sovka, odoberala som cesto dobre naolejovanými rukami, cesto bolo llesklé, upečené lángoše boli chrumkavé :)
yogy1972
Mnamka ,krasne ich mas,,dalsia rad nad zlato,uz peciem v rure rezne preco nie langose .Dakujem ukladam
sisuk
Určite vyskúšam zdravšie langoše! Ďakujem za receppt




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia