Foto: zuzananoskova
Pri príprave obeda som sa nechala inšpirovať aj Heňou Peškovičovou a jej včerajším tarhoňottom :-)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151364412411092&set=a.10151364411966092.495652.353052176091&type=1&theater
porcie
Postup
-
1
150g quinoi som riadne opláchla, jemne "opražila" na olivovom oleji a zaliala 0,3l zeleninovým vývarom. Dusila som zakryté asi 15 minút a potom po vypnutí nechala ešte 10 minút postáť. Zatiaľ som si nakrájala 9 malých šampiňónov a asi 7 cm pór. Paradajková "omáčka" s bazalkou mi ostala z predošlého varenia, keď sme si k obedu pripravili grahamové špagety.
- 2
Kým quinoa chladla na okenej parapete, chvíľu som "opiekla" šampiňóny sa olivovom oleji, pridala paradajkovú omáčku, 1/2 z uvarenej quinoi (zo zvyšnej si urobím zajtra na desiatu kašu s ovseným mliekom, hrozienkami, škoricou), premiešala, nechala prehriať, pridala nakrájaný pór, premiešala a podávala. Ako prílohu som si dala šalát so žltou paprikou.
- 2
Quinoa je velmi zdrava cestovina. Pouzivam ju ako zavarku do polievok, alebo ako prilohu k hlavnemu jedlu v podobe tepleho salatu (varim asi 12 minut s malymi ruzickami brokolice, susenych cranberiees = brusinky?
Od nej sa ucim varit stare plodiny ako quinou alebo pohanku.
biostrava.zarucene.sk/quinoa/...
Quinoa nie je cestovina, ale rastlina.
janmilata.blog.sme.sk/c/396659/quinoa-nie-je-obilnina.html...