Foto: izabella929
Dnes výborný obed s kelom..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1/2 PL domáca |
|
40 g domáca |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
čerstvý |
|
1 ks menší |
|
podľa chuti |
|
celá |
|
|
|
|
|
Príloha: | |
domáca |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla, osušila a pripravila som aj kel..
-
2
pokrájala som na kocky..
-
3
na panvicu som dala masť a pridala som mäso, aby sa zatiahlo..
-
4
mäso som vybrala do misy a do výpeku som pridala pokrájanú slaninu na kocky a cibuľu..nechala som spolu opiecť do zlatova...
-
5
vrátila som opečené mäso a chvíľku som všetko nechala, aby sa chute spojili..
-
6
pridala som červenú mletú papriku....pomiešala..
-
7
ihneď som podliala malým množstvom vody...
-
8
mäso som osolila, okorenila, pridala som celú rascu, zázvor som pokrájala na tenké plátky a aj cesnak..všetko som premiešila a dusila na slabom plameni za občasného podlievania horúcou vodou..
-
9
kel som pokrájala...jedná sa o mladý kel, nepotrebuje dlhé varenie..
-
10
pridala som ho k mäsu a nechala prejsť varom asi 15 min..
-
11
hotové jedlo som ešte dochutila..mala som zmrazené domáce knedlíky, tie som ich zohriala a podávala som ich s mäskom v keli...
-
12
prajem vám dobrú chuť..
* * * * * Pozdravujem.
moje obľúbené jedlo, no dnes sme mali z hovädziny fantastickú roštenku...