
Rýchle plnené kuracie prsia
Jednoduché, rýchle a chutné. Občas, teda čím som staršia, tak čoraz častejšie sa...

Pečená krkovička v horčicovej marináde
Bravčová krkovička je mäsko vhodné na pečenie či grilovanie, lebo aj po úprave zostáva šťavnaté popri...

Pečený bôčik
Prvýkrát som doma piekla bravčový bočik. Dá sa jesť aj za tepla, aj ako studený....

Kuře pečené na talíři s dušenou mrkví a hráškem
Každý z nás určitě umí upéct kuře. Zkoušeli jste ale jej upéct na starém talíři, ...

Hrachová polievka s údeným mäsom
Hrach preberieme, prepláchneme a namočíme na 12 hodín do studenej vody.

Sladkokyslé kuracie prsia na čínsky spôsob
Tento recept mám od svojej svokry. Keďže nemám rada parpiku, vymenila som ju za mrkvu....

Pečená bravčová krkovička s lečom
Dnes je u nás 17 stupňov Celzia a fúka veľmi silný vietor, takže zapnutá rúra nerobí...

Marinované bravčové stehno
Recept na túto marinádu dostala manželka od kamarátky v práci. Mäso je veľmi chutné, u nás všetkým...

Rezne so zemiakovým šalátom
Pri otázke čo je typické slovenské jedlo väčšina Slovákov odpovie bryndzové halušky. Pri otázke čo je...

Karfiolové karbonátky
Karfiol uvaríme do mäkka pridáme vajíčka a koreniny, rožky nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom a...

Jednoduché čerstvé lečo – klasika z čias môjho predpubertnálneho veku
Tak táto voňavá dobrota, teda aspoň pre mňa, nechýbala na našom rodinnom stole od júna...

Jarný zemiakový šalát s mletým zeleninovým rezňom
Keď sme sa v zime dojedli majonézového s rezňami a teraz sa to pokúšame zhodiť, ...

Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana (rímsky dialekt: "Prejdi do úst" Salt "v Bocca) je medzinárodne známa špecialita rímskej kuchyne....

Teľacie ragú Marengo
Múku zmiešame s korením a soľou. Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Každý kúsok...

Kura pečené so syrom a smotanou
Na toto dnes mali chuť naše vnučky, zvonku chrumkavé, vnútri šťavnaté, možno narobíme chute...

Buffalo krídelká
Krídelka si naporcujeme, ja tie končeky bud vyhodím alebo hodím do polievky vyvarit. Okoreníme grilovacím korením alebo...

Grilovaný filet z lososa na špenáte a pečených zemiakoch
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...

Kuracie prsia v kukuričných lupienkoch
Prvýkrát som vyskúšala a určite nie poslednýkrát.

Pečené kura na spôsob bažanta
Dostala som domáce kura, domácu údenú slaninu, domácu zeleninu, všetko dokonca v bio kvalite...

Medové krídelká v pivovej omáčke
Umyté krídelká marinujeme v marináde z medu, masla, piva, zázvoru, tymianu a červenej...

Pečené mleté mäso
Hľadala som niečo iné ako klasické fašírky. A výsledok bol výborný. Na pohľad krásne, ...

Vegetariánske chilli con carne
Bezmäsitá verzia chilli con carne pre vegetariánov aj vegánov alebo len tak na odľahčenie jedálnička či hlavné...

Brašovská kapusta
Niečo pre milovníkov bravčoviny, kapusty, kôpru a smotany. Jednoduchá príprava ale vynikajúca chuť.

Zapečená kyslá kapusta
Slaninu pokrájame na menšie kocky, mierne osmažíme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu restujeme....

Rebierka s kyslou kapustou
Recept je od kolegyne ale nie som si ista ci som nieco nezabudla , ak ano tak...

Pražská hovädzia pečienka
Nie často sa dostanem ku kvalitnej hovädzine. teraz som dostala úplne kvalitnú, urobila z nej...

Bravčové na zelenej fazuľke
Určite sa už aj Vám „pritrafilo“ vrátiť sa po dlhšej neprítomnosti vrátiť do svojho bytu. Celý...

Zapekaný baklažán s kuracím mäsom
Je tu určite mnoho receptov na baklažán, ale asi každý je v niečom rozdielny, ja...