Fašírka v srnčom chrbáte s horčicovou omáčkou fotorecept
Foto: lenka1503
Fašírku môžete robiť aj klasicky na panvici ale nam takto viacej chuti. A do stredu sa môžu pridať varené vajíčka. Kto ako má rád...
na 200 °C
Suroviny
Fašírka: | |
700 g mleté |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
100 ml horúca |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Príloha: | |
500 g |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
1 veľká lahôdková |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Najprv zalejeme ovsené vločky horúcou vodou a necháme ich chvíľu napučať.
- 2
Do veľkej misy dáme mleté mäso, nadrobno pokrájanú cibuľu a vajíčko.
- 3
Pridáme korenie na mleté mäso, mleté čierne korenie a soľ podľa chuti. Nakoniec pridáme napučané ovsené vločky.
- 4
Formu srnčí chrbát vymažeme maslom, vyspypeme strúhankou a navrstvíme do nej celú faširku. Kto to tak má rád tak polovicu masa dá do formy, na to dá uvarené vajíčka alebo kyslé uhorky a prikryje druhou polovicou mäsa.
- 5
Pečieme pri 200 °C podľa potreby. Ja som to piekla asi hodinu.
- 6
Príloha:
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom ich zlejeme a ešte horúce pomačkáme so smotanou na varenie podľa potreby. Cibuľu očistíme pokrájame na veľlmi drobno a na olivovom oleji ju opečieme dohneda. Podávame ju naservírovanú na pyré alebo ju môžeme zamiešať do pyré.- 7
Omáčka:
Veľkú lahôdkovú cibulku pokrájame nadrobno a opečieme ju na olivovom oleji do polomäkka.- 8
Potom pridáme horčicu, smotanu na varenie, maslo a soľ s mletým čiernym korením podľa chuti. Zamiešame a povaríme kým nezačne bublať. Ak chcete redšiu omáčku, pridajte trošku vody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie neni to vela :-) akurat, ono to tam zmizne :-)
Omáčku musím ešte vyladiť, lebo vyzerá trochu inak ako vaša ... , ale nevadí - chutí.
Ďakujem za recept.
veď jasne, je jedno, v akej forme sa to upečie. nič zlé som tým nemyslela