Fašírka v srnčom chrbáte s horčicovou omáčkou fotorecept
Fašírku môžete robiť aj klasicky na panvici ale nam takto viacej chuti. A do stredu sa môžu pridať varené vajíčka. Kto ako má rád...
na 200 °C
Suroviny
| Fašírka: | |
| 700 g mleté |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 4 PL |  | 
| 100 ml horúca |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
| Príloha: | |
| 500 g |  | 
|  | |
|  | |
| Omáčka: | |
| 1 veľká lahôdková |  | 
| 2 PL |  | 
|  | |
|  | |
| 1 ČL |  | 
| 2 PL |  | 
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Najprv zalejeme ovsené vločky horúcou vodou a necháme ich chvíľu napučať. 
- 2
Do veľkej misy dáme mleté mäso, nadrobno pokrájanú cibuľu a vajíčko.   
- 3
Pridáme korenie na mleté mäso, mleté čierne korenie a soľ podľa chuti. Nakoniec pridáme napučané ovsené vločky.   
- 4
Formu srnčí chrbát vymažeme maslom, vyspypeme strúhankou a navrstvíme do nej celú faširku. Kto to tak má rád tak polovicu masa dá do formy, na to dá uvarené vajíčka alebo kyslé uhorky a prikryje druhou polovicou mäsa.   
- 5
Pečieme pri 200 °C podľa potreby. Ja som to piekla asi hodinu.   
- 6
Príloha: 
 Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom ich zlejeme a ešte horúce pomačkáme so smotanou na varenie podľa potreby. Cibuľu očistíme pokrájame na veľlmi drobno a na olivovom oleji ju opečieme dohneda. Podávame ju naservírovanú na pyré alebo ju môžeme zamiešať do pyré.
- 7
Omáčka: 
 Veľkú lahôdkovú cibulku pokrájame nadrobno a opečieme ju na olivovom oleji do polomäkka.  
- 8
Potom pridáme horčicu, smotanu na varenie, maslo a soľ s mletým čiernym korením podľa chuti. Zamiešame a povaríme kým nezačne bublať. Ak chcete redšiu omáčku, pridajte trošku vody.   
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


Nie neni to vela :-) akurat, ono to tam zmizne :-)
Omáčku musím ešte vyladiť, lebo vyzerá trochu inak ako vaša ... , ale nevadí - chutí.
Ďakujem za recept.
veď jasne, je jedno, v akej forme sa to upečie. nič zlé som tým nemyslela