Losos s bylinkovou krustou

maggi - fotkamaggi, 11. apríla 2014
Losos s bylinkovou krustou
Foto: maggi

Komerčný recept

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

2 steaky
1 ks (alebo 3-4 ks toastového chleba)
1 zväzok
1 ks
1 PL
z 1 citrónu
1/2 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Predhrejeme rúru. Žemľu olúpeme (popr. z toastového chleba odstránime korku) a vložíme do robota. Pečivo rozmixujeme a pridáme doň nasekané bylinky, nastrúhanú kôru z citróna, nakoniec zalejeme olivovým olejom.

  2. 2

    Vajce rozklepneme, oddelíme žĺtok od bielka. Bielkom potrieme lososa, aby nám krusta držala pri pečení. Lososové porcie pečieme 15 minút na 180 °C.

  3. 3

    Rybu podávame s varenými alebo štuchanými zemiakmi.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Maggi

Diskusia k receptu

ampara
Prečo všetci,do kelu,píšu KRUSTA,keď je to bohemizmus(české slovo)! Po slovensky je to kôrka.
bozulka
ampara,pre mňa je to lepšia predstava...pod kôrkou si predstavím krajec /okružtek atď./ chleba....
1x sija
sija
Už hodinu hľadám niečo mimoriadne z lososa pre vzácnych hostí a toto je teda super ! Vďaka za inšpiráciu
radox1
pec ho pod hornym telesom a s tymi 15. minutami opatrene,skontroluj ho po 5-tich,aby z neho nebola pilina.
1x radox1