Foto: matahari1974
Ja ich robím raz za rok , lebo manžel ich moc nemusí ale já ich milujem.
15 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené surové zemiaky postrúhame a zmiešame s múkou ,so soľou a vypracujeme redšie cesto.
-
2
Časť cesta dáme na dosku (lopár) a nožom hádžeme do vriacej osolenej vody. Halušky varíme až pokial nám nevyplávaju na povrch. Priznám sa zabudla som odfotiť ako sa varia halušky.
-
3
Uvarené halušky vyberieme do misky.
-
4
Cibuľu opražíme ,pridáme nakrájanu slaninu a opražíme do chrumkava alebo ako kto má rád.
-
5
Bryndzu a kyslú smotanu poriadne vymiešame spolu. Takto pripravenú bryndzu dáme na halušky a posypeme s opraženou slaninkou. Prejem dobrú chuť.
Inac , tento recept sa mi paci prave preto, ze bryndza nie je zamiesana do halusiek. Ked ich varim doma pre nas ,mozu byt aj zamiesane, ale ked ich maju jest aj hostia, su sympatickejsie takto, ako si ich nafotila ty, Matahari 1974.
codumda, je mi jedno či to bolo jedlo chudobnych ja tam proste to vajíčko dávam , som tak naučena a nič sa tym nepokazí.. :O)
cinkla , možno niekde na salaši na Liptove v hypermarketoch asi ťažko.A dakujem za pochvalu aj ja to mam radšej keď si každy naloži bryndze a slaninky podla svojho gusta .....
sovlk62 , vyskušam teda aj bez vajíčka vdaka za radu ...
máš pravdu, ani cibuľu, ale ani vajce ani smotanu do bryndze. Ja len také pravé s dobrou kvalitnou lipt.-bryndzou.