Ražniči, ako ho nepoznáte fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 8. marca 2011
Ražniči, ako ho nepoznáte (fotorecept)
Foto: dorisa

Toto ražniči som jedla prvýkrát asi pred 20-mi rokmi, varila ho jedna naša známa, ked sme boli u nej na dome. Odvtedy ho sem Zobraziť celý popisToto ražniči som jedla prvýkrát asi pred 20-mi rokmi, varila ho jedna naša známa, ked sme boli u nej na dome. Odvtedy ho sem tam aj ja pripravím.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4-5 ks, veľké




Postup

  1. 1

    Pripravila som si suroviny.

    Ražniči, ako ho nepoznáte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som si nakrájala mäso, klobásu, slaninu, papriku. Pripravila som si špajle. Mäso som nasolila a okorenila grilovacím korením.

    Ražniči, ako ho nepoznáte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som na špajle napichovala striedavo všetky nakrájané suroviny.

    Ražniči, ako ho nepoznáte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do kastróla som dala olej, na ňom som opiekla jednotlivé kúsky ražniči.

    Ražniči, ako ho nepoznáte (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom,keď je mäso polomäkké, tak vhodíme do kastróla pokrájané zemiaky, podlejeme trochou vody a prikryté ďalej dusíme. Prisolíme, pridáme červenú mletú papriku a dodusíme do mäkka.

    Ražniči, ako ho nepoznáte (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď sú aj zemiaky udusené, tak možeme servírovať.

    Ražniči, ako ho nepoznáte (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

bejaja
mňam, ty sa dnes prekonávaš, kedy si to stihla uvariť? Vypadá to chutnučko....
dajanca
teda... takéto chute mi robíš... na noc...:-))
je to v podstate svojim zložením ako živánska... určite vyskúšam....
jerica
@dorisa máš to pekne nafotené s postupom , tento si veru ukladám , Mňamka:-)
braxi
Dorisa, si neskutočne šikovná...Tvoj priateľ má šťastie že Ťa má :o)
stefanm
...ja to mám ako "letné" jedlo lebo je to príma na grile.Tvoje je prekrásne,jednoduché určite chutné-neukladám do knihy lebo toto si zapamätám...dám drobnú radu...Pre lepšiu manipuláciu pri otáčaní som si vymyslel napichovanie na dva "špilky".Nič sa ti na paličke nekrúti a nič nepopadá.Dovolím si pridať do tvojej práce svoje foto.Ak sa ti to zdá nevhodné prosím vymaž.


viera1
Ako mladá kuchárka som si odpočítala počet kúskov mäsa slaninky,cibule a klobásy,až potom mi došlo,že zvyšnú slaninku a cibuľu môžem nasypať navrch.Dávam aj granulovaný cesnak,lebo ten zhorí (potvora) ako prvý pri pečení.Špajle namáčam do oleja,aby sa mi mäso na ne nepripieklo a dalo sa to dobre stiahnuť dole.
zinnajdha
super recept.
sérus stefanm, vidzim že znaš: dva dzivky, dva špilky a dva vajca. Aľe Tvoj recept tyš bars dobry. Takoj urobim i jeden i druhy.
elekra
Páči sa mi Tvoj recept, mám rada všetko z jedného hrnca.
marienka44
@Dorisa ,maso dusime zakryté? Ake poradie surovin treba dodrzat? Pri zivanskej je to: Krumpel slanina maso cibuľa. Aka surovina musi byt pri masku?
1x zdezda
dorisa
@stefanm , ja tiež robím klasické ražniči doma,aj na chate, aj v alobale, aj odokryté, tam sa iniciatíve medze nekladú. Toto jedlo ma napadlo, ked vyhlásili suťaž , že je to taký zvláštny recept, dokonca sa nan nepamata ani moja dcera,ktorá je už dospelá a býva sama. @marienka44 , ja napichujem suroviny ,ako mi prídu pod ruku, nemám nejaký postup, takže sa nedá povedať,kedy čo. A samozrejme, dusíme prikryté po pridaní zemiakov, tak,ako keby si robila paprikášky, teda červené zemiaky. Ja aj živánsku robím asi naopak, ja mam na vrchu zmiaky(potom po otvorení alobalu, sa mi zaprečú)
dorisa
Všetkým vám ďakujem za komentáre, netušila som, že recept bude mat taku odozvu.
tatranka
Zaujímavý a celkom jednoduchý recept,ktorý stoji za to vyskúšať.
marcy
Viera 1 :-) kľudne môžeš pridať cesnak v šupke....ten nezhorí,ale chuť jedlu dodá 100% overené
viera1
Toľko cesnaku na celý pekáč by mi bolo ľúto vyhodiť a musela by som ho vyberať.Takto to nasypem na zemiaky,pokvapkám olejom a premiešam,pekne sa obalia tým cesnakovým práškom.
dorisa
@viera1 , prečo píšete o cenaku? nechapem, čo som prehliadla, ja vo svojom rcepte nemám ani kúsok cesnaku. Neviem si chuť ražniči predstaviť aj s cenakom.
piczur
s mojou polovičkou milujeme ražniči, len žiaľ nejak ho neľúbim robiť, ale toto vyskúšam, vyzerá veľmi veľmi dobre, ukladám, ďakujem
violetacamorova
Moja mama tiež robí ražniči dusené v hrnci,nie vždy so zemiakmi niekedy len paličkové mäso,a chutí mi viac ako robené v rúre, to v rúre mi pripadá suché.
lyali
Už na pohľad šťavnaté! Dobrý nápad! KK :-)
cica2
výborný recept, mňam:)....tak lákavému jedlu by som ani teraz neodolala:)
viera1
@dorisa ,ja to píšem o 8:39,že pridávam cesnak do zemiakov a klobása býva väčšinou s cesnakom,takže mi to zvýrazní chuť.Mám rada jedlá s bravč. mäsom a cesnakom.
dorisa
@viera1 , ok, beriem, stratila som sa v debate,lebo k tomuto by sa asi cesnak nehodil,neviem. Máš pravdu,klobásy su aj s cesnakom, je to jedlo plné chutí a preto aj chutí. Mňam.
haston
veľmi sympatický recept - aj preto, že mi nefunguje rúra momentálne...:-)
dorisa
@haston , vidíš, asi ti bolo sudené sem mrknut, jedlo vrele doporučujem, mala som len štyri kusy, z toho dcera na ne chodila dva dni. Tak jej chutili,že som ani ja poriadne nejedla. Ďakujem za komentár.
jarunka
Je to jednoduche, lakave a urcite dobre jedlo. Stoji za vyskusanie.
babina28
aj keď bol marec ja mám chuť na ražničí teraz a vareška mi dala aj tvoju receptúru tak som ju robila je dobra
stacy77777
Doriska- troška behám po starších receptoch, čo zajtra na obed. Tvoje ražniči mi udrelo do oka, zajtra varím podľa teba....
dorisa
@stacy77777 , vyskúšaj...nám to chutí, musím aj ja niekedy zas toto jedlo pripraviť, ďakujem za komentár




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia