Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku fotorecept

pusta - fotkapusta, 18. marca 2014
Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept)
Foto: pusta

Môj priateľ miluje kuracie prsia, tentokrát som mu pripravila z nich rezne ochutené cesnakom , ktoré som obalila v cestíčku ochutenom tiež Zobraziť celý popisMôj priateľ miluje kuracie prsia, tentokrát som mu pripravila z nich rezne ochutené cesnakom , ktoré som obalila v cestíčku ochutenom tiež cesnakom, žiadne iné koreniny a chutili vynikajúco. Jednoduché rýchle a výborné :-)

4
porcie
15 minút
príprava
5 + 5 minút
na 80 - 90 °C

Suroviny

500 g
podľa chuti
1 - 2 strúčiky
cestíčko:
2 ks
100 ml
1 CL
2 - 3 strúčiky
podľa potreby
podľa chuti
na vyprážanie:
200 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia som umyla a osušila papierovou kuchynskou utierkou.

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájala som ich na rezne, osolila a potrela prelisovaným cesnakom.

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do plochej misy som rozklepla vajcia, pridala som soľ a prelisovaný cesnak.

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Priliala som sladkú smotanu,...

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a kypriaci prášok, cestíčko bude od smotany jemnejšie a od kypriaceho prášku krásne nadýchané.

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko som spolu vyšľahala, pridala som múku ...

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a vymiešala do hladkého cestíčka takej hustoty, asi ako zvyknem robiť na hustejšie liate cesto, tak aby nestekalo z rezňov.

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravené rezne som z oboch strán obalila v cesnakovom cestíčku.

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    V panvici som na strednom plameni rozohriala domácu bravčovú masť,...

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...ked už bola dostatočne rozpálená /nesmie sa z nej dymiť, len sa nad ňou od tepla zahreje ruka na skúšku, aby sa rezne pri vyprážaní nespálili a stihli sa sa správne prepiecť/, vložila som obalené rezne, vypražila som ich do zlato-hnedej farby z jednej strany asi 4 - 5 minút,....

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...rezne som pomocou drevenej špachtle obrátila a vypražila som ich aj z druhej strany.

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na záver som ešte vypražila do zlato-hneda i zvyšok cestíčka tzv. "vakárku" /vyškriabaný zvyšok cestíčka z obaľovacej misy/, po ktorej sa ideme obaja utĺcť :-)

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Vypražený kurací rezeň som dala na tanier a...

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ...postupne som ukladala na tanier i ostatné rezne a "vakárku".

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Podávala som ich horúce so zemiakovým pyré, sebe som vybrala trošku chrumkavejší, k tomu som podávala domáce nakladané pikantné sladko-kyslé uhorky zvlášť v miske a dobre vychladený orosený Pilsner Urquell, dobre sa šmýkal dole hrdlom. Tieto rezne som vôbec nekorenila inými koreninami, neboli ako zemiakové placky, ale krásne nadýchané a výrazne cesnakové, veľmi rýchlo sa minuli, na večeru nezostali :D, i ked môžu byť vynikajúce aj za studena. Bola som veľmi pochválená za túto malú zmenu a najväčšou pochvalou bolo, že už na obed boli preč :-)))

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

jozka2
take s cesnakom robim z morcacieho masa,je vyborne
urcite aj z kuraciny
pusta
@jozka2 , mňa s mojim priateľom príjemne prekvapilo, že len taká malá zmena ako pridať iba cesnak do cestíčka dokáže spraviť taký úžasne chutný rezeň, hoci pôvodný plán bol na Parížske rezne, ale po pravde, tieto sú oveľa lepšie :-)))
iste sa dá použiť na akékoľvek iné rezne z mäsa.
dakujem za pochvalu