Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku fotorecept
Foto: pusta
Môj priateľ miluje kuracie prsia, tentokrát som mu pripravila z nich rezne ochutené cesnakom , ktoré som obalila v cestíčku ochutenom tiež Zobraziť celý popisMôj priateľ miluje kuracie prsia, tentokrát som mu pripravila z nich rezne ochutené cesnakom , ktoré som obalila v cestíčku ochutenom tiež cesnakom, žiadne iné koreniny a chutili vynikajúco. Jednoduché rýchle a výborné :-)
porcie
príprava
na 80 - 90 °C
Suroviny
500 g |
|
podľa chuti |
|
1 - 2 strúčiky |
|
cestíčko: | |
2 ks |
|
100 ml |
|
1 CL |
|
2 - 3 strúčiky |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
na vyprážanie: | |
200 g |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia som umyla a osušila papierovou kuchynskou utierkou.
-
2
Pokrájala som ich na rezne, osolila a potrela prelisovaným cesnakom.
-
3
Do plochej misy som rozklepla vajcia, pridala som soľ a prelisovaný cesnak.
-
4
Priliala som sladkú smotanu,...
-
5
...a kypriaci prášok, cestíčko bude od smotany jemnejšie a od kypriaceho prášku krásne nadýchané.
-
6
Všetko som spolu vyšľahala, pridala som múku ...
-
7
...a vymiešala do hladkého cestíčka takej hustoty, asi ako zvyknem robiť na hustejšie liate cesto, tak aby nestekalo z rezňov.
-
8
Pripravené rezne som z oboch strán obalila v cesnakovom cestíčku.
-
9
V panvici som na strednom plameni rozohriala domácu bravčovú masť,...
-
10
...ked už bola dostatočne rozpálená /nesmie sa z nej dymiť, len sa nad ňou od tepla zahreje ruka na skúšku, aby sa rezne pri vyprážaní nespálili a stihli sa sa správne prepiecť/, vložila som obalené rezne, vypražila som ich do zlato-hnedej farby z jednej strany asi 4 - 5 minút,....
-
11
...rezne som pomocou drevenej špachtle obrátila a vypražila som ich aj z druhej strany.
-
12
Na záver som ešte vypražila do zlato-hneda i zvyšok cestíčka tzv. "vakárku" /vyškriabaný zvyšok cestíčka z obaľovacej misy/, po ktorej sa ideme obaja utĺcť :-)
-
13
Vypražený kurací rezeň som dala na tanier a...
-
14
...postupne som ukladala na tanier i ostatné rezne a "vakárku".
-
15
Podávala som ich horúce so zemiakovým pyré, sebe som vybrala trošku chrumkavejší, k tomu som podávala domáce nakladané pikantné sladko-kyslé uhorky zvlášť v miske a dobre vychladený orosený Pilsner Urquell, dobre sa šmýkal dole hrdlom. Tieto rezne som vôbec nekorenila inými koreninami, neboli ako zemiakové placky, ale krásne nadýchané a výrazne cesnakové, veľmi rýchlo sa minuli, na večeru nezostali :D, i ked môžu byť vynikajúce aj za studena. Bola som veľmi pochválená za túto malú zmenu a najväčšou pochvalou bolo, že už na obed boli preč :-)))
urcite aj z kuraciny
iste sa dá použiť na akékoľvek iné rezne z mäsa.
dakujem za pochvalu