Dopĺňam sériu hubových receptov, nech sa ich už do chuti nabažíme...
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 6 ks zatvorené hlávky |
|
| Plnka: | |
| 150 g |
|
| 70 g na strúhanie |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 ks nakrájaná na kocky |
|
| 1 strúčik |
|
| čerstvo mleté |
|
| na poliatie |
|
Postup
-
1
Uzavreté hlávky bedli očistíme, odstránime nožičku (nevyhadzujeme vhodná do polievky) a zrežeme na klobúčiku malú plochu, aby sa bedle v pekáči veľmi nevyvaľovali
-
2
Syry nastrúhame, pridáme smotanu, vajce, cesnak, nakrájanú papriku, korenie ja som nesolila, lebo syr bol slaný dosť. Vymiešame plnku...
-
3
Plnkou naplníme klobúčiky bedlí, uložíme do zapekacej misky, povrchu pokvapkáme rozpusteným ghee a vložíme do vyhriatej rúry zapekať. Tu sa fantázii medze nekladú použite trebárs mleté mäso, alebo akúkoľvek kombináciu syrov, šunky, slaninky...proste čo Vám najviac chutí...krajec chleba, kus zeleninového šalátu...
-
4
A už len dobrú chuť zaželať...









fotky spievajú, sú chuť vzbudzujúce.
*****