Foto: 1kika1
Mala som doma droždie, ale sladké som už mala napečené. Keďže mal manžel narodeniny tak som ho chcela nejako potešiť. A tak som vymyslela, Zobraziť celý popisMala som doma droždie, ale sladké som už mala napečené. Keďže mal manžel narodeniny tak som ho chcela nejako potešiť. A tak som vymyslela, takú moju "paródiou" na podplameník, ktorý je jeho srdcovka :-)
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
125 ml |
|
75 ml |
|
1/2 kocky |
|
1 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
Plnka: | |
5 - 6 PL |
|
250 g |
|
|
|
2 - 3 strúčiky |
|
Postup
-
1
Z vlažného mliečka, droždia, štipky soli a cukru si spravíme kvások. Múku si preosejeme, pridáme olej, kvások, vajce a vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí. V prípade potreby dosype múku. Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 2
Kým nám cesto kysne, pokrájame si slaninku a cibuľku. Toto množstvo je orientačné, každý si zvolí podľa svojej chuti. Do 5 PL smotany si pretlačíme cesnak, slaninku si predsmažíme na panvici. Ak by sme ju nepredsmažili, celý báleš by bol veľmi mastný.
- 3
Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na veľkosť plechu, prípadne na plechu môžme ešte chvíľu nechať pokysnúť (ja som bola nedočkavá, neurobila som tak :-)). Cesto potrieme smotanou s cesnakom a vrstvíme slaninku a cibuľku.
- 4
Pečieme cca 15 minút na 175°C. Po upečení odporúčam nechať vychladnúť, my sme nenechali a bolo nám riadne ťažko :-D ..ale stálo to za to :-)))
- 5
A tu je spomínané, napečené sladké :-) ...receptík som objavila tu :-)
- 2
a nebolo to mastne,
ten tlcik a valcek mas na manzela, ak by nechcel jest? :-)