Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Pečené farmárske horné kuracie stehná

marienka44 - fotkamarienka44, 20. mája 2021

Jednoduché a chutné jedlo.

5
porcií
30 minút
príprava
75 minút
na 160 °C

Suroviny

5 ks farmárske
podľa potreby (plátky)
podľa potreby
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuarcie stehná umyjeme a osušíme papierovou kuchynskou utierkou. Počet stehien závisí od počtu stravníkov. Primerane jemne osolíme a okoreníme. Iné korenie som nepoužila, ale vhodné je aj iné korenie na hydinu. Každé stehno osobitne pokvapkáme olivovým olejom a vmasírujeme ho do mäsa. Každý kus mäska obalíme plátkami anglickej slaniny alebo inej prerastenej slaniny. Konce slaniny upevníme špáradlami, aby sa počas pečenia nezosunuli. Necháme chvíľu odležať.

  2. 2

    Na spodok pekáčika (môj obľúbený rímsky) rovnomerne uložíme na kolieska pokrájanú cibuľu. Na ňu poukladáme obalené stehná a podlejeme trochou vody. Pečieme prikryté pomaly, najprv pri 160 stupňoch asi 1 hodinu. Potom snímeme veko, stehná polejeme výpekom a pečieme odokryté ďalších asi 15 minút. Na záver pre získanie farby zapneme gril na cca 2 minúty.

  3. 3

    Ako prílohu som si zvolila dusenú guľatú ryžu a na pare udusenú mrazenú zeleninu. A k tomu varenú cviklu bez roboty. Dostať ju kúpiť v potravinových reťazcoch, je predvarená a v sáčku. Myslím, že je vyrobená v Španielsku. Cvikla má blahodárne účinky na naše telo, napr. aj na psoriázu, chudokrvnosť ap.

    Pečené farmárske horné kuracie stehná - obrázok 3

Diskusia k receptu

kuko95
V Lidli začali predávať tieto farmárske kuracie časti aj celé kura na obaloch sa píše že tieto kurence si žijú vonku spokojným životom a veru tie časti mäsa či krídla stehná štvrté ale aj celé kuraťa sú nádherné žlté úplne iné ako z Tesca atď.akurat sú dosť zle operene to mi vadí... ale to je malý nedostatok .
zolik
@kuko95 (21.5.2021 17:44)
Operene? To ich asi predavaju alla natura. ;-)
Alebo odperene, ako osklbane?


1x kuko95
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pre histaminikov nie je vhodná červená repa. Treba odskúšať či môžeš alebo nie, každý s HIT reaguje na ňu inak.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
K tým kurencom - ja už som taká paranoidná, že vidím nedostatok v každej potravine, mne sa totiž zdá, či nie sú tie farmárske kurence prikrmované kurkumou. Akosi stratili takmer všetky potraviny u mňa dôveru. Kupujem všetko, aj tieto farmárske kurence ma zaujali a kupujem ich, ale ... Niečo jesť musíme.
45678
@dr (21.5.2021 19:39)

Tvoje pochybnosti sú na mieste :-) netušila som z čoho sú také žlté, a veru, aj kurkumou ich posledné dva týždne prikrmuju aj sušenou repkou... Povedala mi pracovníčka z nemenovanej farmy neďaleko NR... Ci je to tak!?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia