Pečené farmárske horné kuracie stehná
Foto: marienka44
Jednoduché a chutné jedlo.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Kuarcie stehná umyjeme a osušíme papierovou kuchynskou utierkou. Počet stehien závisí od počtu stravníkov. Primerane jemne osolíme a okoreníme. Iné korenie som nepoužila, ale vhodné je aj iné korenie na hydinu. Každé stehno osobitne pokvapkáme olivovým olejom a vmasírujeme ho do mäsa. Každý kus mäska obalíme plátkami anglickej slaniny alebo inej prerastenej slaniny. Konce slaniny upevníme špáradlami, aby sa počas pečenia nezosunuli. Necháme chvíľu odležať.
- 2
Na spodok pekáčika (môj obľúbený rímsky) rovnomerne uložíme na kolieska pokrájanú cibuľu. Na ňu poukladáme obalené stehná a podlejeme trochou vody. Pečieme prikryté pomaly, najprv pri 160 stupňoch asi 1 hodinu. Potom snímeme veko, stehná polejeme výpekom a pečieme odokryté ďalších asi 15 minút. Na záver pre získanie farby zapneme gril na cca 2 minúty.
- 3
Ako prílohu som si zvolila dusenú guľatú ryžu a na pare udusenú mrazenú zeleninu. A k tomu varenú cviklu bez roboty. Dostať ju kúpiť v potravinových reťazcoch, je predvarená a v sáčku. Myslím, že je vyrobená v Španielsku. Cvikla má blahodárne účinky na naše telo, napr. aj na psoriázu, chudokrvnosť ap.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Operene? To ich asi predavaju alla natura. ;-)
Alebo odperene, ako osklbane?
Tak :)))
Tvoje pochybnosti sú na mieste :-) netušila som z čoho sú také žlté, a veru, aj kurkumou ich posledné dva týždne prikrmuju aj sušenou repkou... Povedala mi pracovníčka z nemenovanej farmy neďaleko NR... Ci je to tak!?