Rýchle plnené kuracie prsia fotorecept
Foto: siuuu
Jednoduché, rýchle a chutné. Občas, teda čím som staršia, tak čoraz častejšie sa mi nechce dlho stáť pri sporáku, ale jesť sa musí, takže Zobraziť celý popisJednoduché, rýchle a chutné. Občas, teda čím som staršia, tak čoraz častejšie sa mi nechce dlho stáť pri sporáku, ale jesť sa musí, takže sa snažím pripraviť niečo jednoduché ale chutné.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
4 ks |
|
20-30 g |
|
30-40 g (mozarella, niva, gouda...) |
|
podľa potreby (prípadne iná zelenina podľa chuti) |
|
podľa chuti (tymian, oregano, ...) |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia (neprekrajujeme - treba taký hrubší kúsok) umyjeme, osušíme a zvrchu urobíme 4-5 hlbších šikmých zárezov tak, aby sme mäso úplne neprekrojili.
-
2
Do zárezov vložíme kúsky sušenej (alebo inej) šunky, kúsky syra a cherry paradajok (alebo inej zeleniny podľa chuti - paprika, cibuľa, cesnak, cuketa, ...). Ochutíme soľou, korením a sušenými bylinkami.
-
3
Prsíčka preložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a v rúre zohriatej na 190 °C pečieme 15 - 20 minút. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky mäsa aj toho, ako tá - ktorá rúra pečie, takže treba vyskúšať napríklad kovovou ihlicou.
-
4
Podávame s prílohou podľa chuti - ja najčastejšie robievam iba so zeleninovým šalátom, ako rýchlu večeru. Ale výborná bude aj zemiakový kaša, ryža, kuskus a podobne.
Ďakujem, čím som staršia, tým viac oceňujem jednoduché recepty. A nakoniec som zistila, chutné jedlo sa dá pripraviť aj z pár surovín a jednoduchým spôsobom. Samozrejme nie je to žiadna vysoká gastronómia, ale to ani nie je cieľom - tým je najmä chutné jedlo. A veľmi ma pobavilo "bez mučenia surovín, či kuchár/a/ky" ;-)
Ďakujem. Aj ja mám rada farebné jedlo, nejako mi to potom viac chutí ... a recepty a rýchlu prípravu, najlepšie aj z jedného hrnca, aby ani veľa riadov nebolo :-D