Baklažánový pekáč s tarhoňou
Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma....
Cesto na pizzu
Múku si preosieme. Do 100 ml teplej vody s 1 ČL cukru nasypeme 10 g sušeného...
Casarecce so špargľou, s gorgonzolou a guanciale
Jeden podobný recept zo série s guanciale tu už mám, snáď to nevadí a ako inšpirácia...
Cesnaková polievka podľa Sabe
Jednoduchá cesnaková polievka, ktorá nikoho neurazí. Zasýti na pár hodín a pomôže vyliečiť každú chorobu aj...
Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom
Pokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je paella, rizoto, rôzne sladké krémové ryže alebo ako klasickú prílohovú ryžu....
Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle so zelerovým pyré
Prepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy...
Radov burger s kuracími stripsami PRETO Radoma
Omáčka: Zmiešame kečup a horčicu v pomere 3:1. Pridáme oregano a majorán podľa chuti.
Pstruh plnený lososom a teplým šošovicovým šalátom
Šošovicové ragú: V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka a scedíme. Na panvičke rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú...
Pečený syrek (plnka)
Prešla som snáď všetky recepty na syrek, ale takýto som tu nenašla, tak pridávam.....
Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....
Rolka z králika na uhorkových fettuccine
K smotane na šľahanie pridáme nadrobno nakrájaný tymian, 2 prelisované strúčiky cesnaku a biele víno...
Chlodnik královský, ovocný – Królewski chłodnik owocowy
Tento chlodnik patří do sladkých polévek.
Králik pečený s mladou fazuľou a krúpami
Je to niečo ako šolet, len s králikom. Je to jedlo z jedného hrnca.
Bravčový rezeň so zelerom
Rezeň naklepeme, osolíme a obalíme v múke. Na panvici zohrejeme olej, rezeň sprudka opečieme...
Líčka na fenikli s bryndzovými gnocchi
V hrnci sprudka opečieme očistené líčka a vyberieme ich. V tom istom hrnci dohneda skaramelizujeme cibuľu,...
Vyprážané dubáčie klobúky so šalviou
Tento rok som už po tretí krát natrafila na krásne dubáky. myslím si, že už...
Srdiečková pizza s hráškom a figami
Inšpirácia na valentínsku večeru od víťazky televíznej šou Pečie celé Slovensko, Timi Strnálovej.
Halušky zo zubáča v rizlingovej omáčke
Halušky zo zubáča: Filé pomelieme a dáme spolu so smotanou a s vajíčkom asi na hodinu do mrazničky....
Dolné morčacie stehná na slanine, zeleri, cibuli a jablkách
Recept vznikl náhodně. Chtěla jsem upéct dolné morčacie stehná na zeleru, cibuli používám často a jablko volalo po zpracování....
Krémová šalátová polievka s mrkvovými hriankami
Zo šalátu sa dajú pripraviť rôzne jedlá, napríklad aj polievka, ktorá sa pravdepodobne v nejakej...
Teľací mešec s orechovo-ovocnou plnkou
Teľací chrbát nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme. Do mixéra dáme pokrájané kuracie prsia, ...
Kuracia roláda s perníkovou knedľou a mrkvovou „kapustou“
Recept som videla na českom programe, varili Kluci v akci. Robili práve knedle a keďže som si v Čechách kúpila niekoľko perníkov na strúhanie, tak ma recept zaujal a nemohla som ho nevyskúšať....
Zapečené bravčové stehno na smotane s provensalskými bylinkami
Nevedela som, čo v nedeľu na obed, tak som trošku improvizovala. Vyskúšajte, bude...
Teľacie s ovocnou zmesou
Rezne zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na oleji z oboch strán opečieme....
Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom
Väčšina Slovákov zbožňuje mäso a cestovanie. Tak prečo nespojiť obe vášne? Nech sa v hrnci a...
Jaternice so zeleninou a slaninou
Recept je inováciou známeho škótskeho národného jedla "haggis, neeps and tatties" , čo je...
Cestoviny s Alfredo omáčkou a krevetami po mojom
Náhodou som naďabil na nové talianske cestoviny (vraj je ich vyše 700 druhov) s pomenovaním „gigli“....