
Raw špenátovo-hrášková
Hrášok namočíme do letnej vody, kým sa nerozmrazí, pridáme špenát. Zalejeme vodou pridáme štipku soli,...

Hovädzí perkelt s hroznovým lekvárom a vínom
Dnes skôr sviatočný obed z domácej hovädzinky, ktorú som robila na domácom hroznovom lekvári z čierneho...

Hrniec
Tento hrniec vznikol z pôvodného Srbského hrnca. Do toho ale ide mäso. Ako mladí nájomníci...

Radov burger s kuracími stripsami PRETO Radoma
Omáčka: Zmiešame kečup a horčicu v pomere 3:1. Pridáme oregano a majorán podľa chuti.

Farro so stir fry zeleninou
Začneme varením farro. Do hrnca s 3 šálkami vody pridáme šálku farra. Varíme na miernom...

Brokolicová polievka s mangoldom a hubami
Mangold je zelenina vhodná na rozličné jedlá. Môžeme ho v konečnej fáze varenia pridať do akejkoľvek...

Pohánkový kubo s hubami
Klasický hubový kubo sa pripravuje s krúpami a je vynikajúci, ale my sme vyskúšali vymeniť krúpy...

Kuracie rezne s údeným a so šunkou
Rezne naklepeme, zmiešame olej s roztlačenými strúčikmi cesnaku a korením, zmesou potrieme jednu stranu kuracích...

Jahňacie kotletky v mandľovo-cviklovej kruste
Cviklovo-mandľová krusta: Osolenú cviklu v šupke v alobale dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C na 45...

Rolka z králika na uhorkových fettuccine
K smotane na šľahanie pridáme nadrobno nakrájaný tymian, 2 prelisované strúčiky cesnaku a biele víno...

Plnený pstruh s prekvapením
Vypitvané pstruhy opláchneme, osušíme, zvnútra osolíme, okoreníme a naplníme sušenými slivkami, ktoré zbavíme...

Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.

Farebné kura
Nízku časť kuracích pŕs nakrájame na rezance a namočíme do citrónovej šťavy.

Pečené zemiaky s brokolicovou penou
Zemiaky umyjeme, očistíme kefkou a dobre poprepichujeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do...

Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami
Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote...

Jablkové smažienky
Tieto vyprážané chrumkavé kôpky sú plné kúskov jabĺčok a obalené vo voňavej zmesi s vanilkovým a škoricovým...

Bravčová panenka pošírovaná v červenom víne
Tento recept som už veeeľmi dávno nerobila napriek tomu, že je výborný a až dnes mi tak prišiel na chuť....

Grécke bujurdi
Pripravíme si menšiu nádobu na pečenie, sklenenú alebo hlinenú. Na dno dáme najprv fetu buď...

Kozákom a pórom plnené pečené morčacie prsia na červenom víne
Včera mi moji milí priniesli pekný darček, jedného obrovského kozáka. taký bol krásny čistučký, že...

Jelenia pečeň narýchlo
Dostala som pečeň z diviny, rýchla príprava, takúto špecialitu nemám často.

Kuskus s paradajkami a mozzarellou
Kuskus sa dá pripraviť na akýkoľvek spôsob. Jeho výhodou je veľmi rýchla príprava. Tentokrát je...

Slaný koláč s pečenou červenou repou
Ak chcete, aby bol koláč pestrofarebný, namiešajte doň rôznofarebné repy....

Výdatný hrniec
nachystáme si suroviny, uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska, párky tiež pokrájame na kolieska...