Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...
Krafiólová
Jednoduchý recept na oveľa zdravšiu "pizzu"-- upozornenie: nechutí ako ozajstná pizza ale mne táto varianta maximálne vyhovuje...
Jarní vývar
Ze všeho bejlí, které roste na loukách a zahradách. Z lístků a kvítků, které...
Zubáč s orechovo-mandľovou plnkou
Opečené orechy a mandle nasekáme, pridáme pokrájanú opečenú cibuľu, vajce, pečivo nakrájané na kocky,...
Paradajkový posúch so zeleninou a s kozím syrom
Umytú, očistenú a nakrájanú záhradnú zeleninu vložíme do nádoby. Dochutíme soľou, korením, balzamikovým...
Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom
Pokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je paella, rizoto, rôzne sladké krémové ryže alebo ako klasickú prílohovú ryžu....
Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok
Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme...
Výborné jedlo zo slezu nebadaného
Málokto vie, že niektoré liečivé rastlinky sa môžu v kuchyni využívať ako zelenina. K takýmto patrí aj slez...
Orechové kurča v bazalkovej omáčke
Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou, mierne naklepeme, osolíme a potrieme korením. Osmažíme z...
Čerešnový trhanec
V sladkej smotane , alebo mlieku rozšlaháme žľtky, cukor sol, a múku. Z bielkou ušlaháme tuhý sneh...
Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....
Sladko-kyslé grilované ražniči
Komerčný recept<br /> Grilované ražniči obalené krásnou žltou farbou posypte nadrobno nakrájanými čili papričkami a koriandrom, zalejte...
Voňavé krídelká s arašidovým dipom
Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú...
Freekeh so zeleninou
Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“...
Radov burger s kuracími stripsami PRETO Radoma
Omáčka: Zmiešame kečup a horčicu v pomere 3:1. Pridáme oregano a majorán podľa chuti.
Deduškové záviny
Zo surovin vypracujeme pruzne cesto a natenko ho vyvalkame . Naplnime ho kapustou, osmazenou slaninkou, posypeme solou,...
Cestoviny s redkvičkovou omáčkou
Urodilo sa mi na záhradke veľa redkvičky a ešte viac listov. Nevyhadzujem ich, ale doma...
Calzone so salámou a plesňovým syrom
Vynikajúca plnená preložená pizza, určite odporúčam:)
Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle so zelerovým pyré
Prepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy...
Žltý hrach s bulgurom
Väčšinou do tohto receptu pridávam viac zeleniny, ale pridala som iba čo bolo doma. ? Namiesto tekvice...
Rolka z králika na uhorkových fettuccine
K smotane na šľahanie pridáme nadrobno nakrájaný tymian, 2 prelisované strúčiky cesnaku a biele víno...
Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....