Dcéra ma naučila, ak mám voľno, tak s radosťou pripravím.
8
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
20 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Urobíme kvások z 2 dl vlažnej vody s cukrom a rozdrobeným droždím. Necháme 20 minút pracovať.
- 2
Všetko k cestu spolu spracujeme a necháme 1 hodinu kysnúť.
- 3
Kysnuté cesto rozdelíme na 8 časti. Bochníky po jednom vyvaľkáme na tenko a natrieme základným pizza krémom. Ostatné prísady ukladáme na cesto podľa gusta.
- 4
Pečieme v rúre na 250 °C.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Napríklad sa dá kúpiť.
Pizza krém
Složení: rajčatový protlak 46,5%, cukr, voda, sůl, syrová cibule, rafinovaný slunečnicový olej, ocet, syrový česnek, zvýrazňovač chuti (glutaman sodný), modifikovaný škrob, mleté koření, slaninové aroma, zahušťovadlo (xantanová guma), konzervační látky (sorban draselný, disiřičitan draselný, benzoát sodný), kyselina citrónová, tymiánové aroma.
My používame z vlastnej, domácej výroby. Pohľadám recept ak vás zaujíma. Priznám sa, že ja nemám rada chuť tymiánu, preto uprednostňujem syrovo smotanový základ.
Ďakujem za podrobnú odpoveď. :-)
Pizza kuchár ti povie, že na pizzu idú pasírované paradajky a nič iné. Ja robím takto:
Do 3 dl hrnčeka, vystačí na 2 pizze normálnej veľkosti.
2 dl pasírovaných paradajok, najlepšie sú Podravka. Prípadne 1 menší paradajkový pretlak, ten trochu zriedim s vodou, ale málo.
trocha soli, alebo cukru podľa chuti, každý má rád iné.
oregano
2-3 strúčiky roztlačeného cesnaku - rozmiešam v troche olivového oleja a pridám do paradajok. My máme radi pizzu s cesnakom. Ak nemáš rada, nedávaj.
čerstvé mleté korenie.
Spolu dobre rozmiešam a veľkou lyžicou natieram na pizzové cesto tak, aby bolo zakryté a nepresvitalo, ale zas aby tam centimeter paradajok nestál. My máme radi trochu suchšiu pizzu totiž.
800 g domáca paradajková šťava má byť hustá ako pretlak (originálne z paradajok San Marzano)
1/4 čl mleté čierne korenie
1/4 čl soľ
1 čl oregano
nepovinné:
1 čl sušenej bazalky
1 pl cesnaku (prášok)
2 pl octu alebo citrónovej šťavy
1 pl olivového oleja
soľ, cukor podľa chuti.