Turecké chlebíčky alebo pizza

editamarkos - fotkaeditamarkos, 12. apríla 2018

Dcéra ma naučila, ak mám voľno, tak s radosťou pripravím.

8
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Suroviny

1250 g
50 ml
650 ml
11,25 g
11,25 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme kvások z 2 dl vlažnej vody s cukrom a rozdrobeným droždím. Necháme 20 minút pracovať.

  2. 2

    Všetko k cestu spolu spracujeme a necháme 1 hodinu kysnúť.

  3. 3

    Kysnuté cesto rozdelíme na 8 časti. Bochníky po jednom vyvaľkáme na tenko a natrieme základným pizza krémom. Ostatné prísady ukladáme na cesto podľa gusta.

  4. 4

    Pečieme v rúre na 250 °C.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pizza krém mojich detí:
800 g domáca paradajková šťava má byť hustá ako pretlak (originálne z paradajok San Marzano)
1/4 čl mleté čierne korenie
1/4 čl soľ
1 čl oregano
nepovinné:
1 čl sušenej bazalky
1 pl cesnaku (prášok)
2 pl octu alebo citrónovej šťavy
1 pl olivového oleja
soľ, cukor podľa chuti.
@Lemoncurd (13.4.2018 07:37)
Pizza kuchár ti povie, že na pizzu idú pasírované paradajky a nič iné. Ja robím takto:
Do 3 dl hrnčeka, vystačí na 2 pizze normálnej veľkosti.
2 dl pasírovaných paradajok, najlepšie sú Podravka. Prípadne 1 menší paradajkový pretlak, ten trochu zriedim s vodou, ale málo.
trocha soli, alebo cukru podľa chuti, každý má rád iné.
oregano
2-3 strúčiky roztlačeného cesnaku - rozmiešam v troche olivového oleja a pridám do paradajok. My máme radi pizzu s cesnakom. Ak nemáš rada, nedávaj.
čerstvé mleté korenie.
Spolu dobre rozmiešam a veľkou lyžicou natieram na pizzové cesto tak, aby bolo zakryté a nepresvitalo, ale zas aby tam centimeter paradajok nestál. My máme radi trochu suchšiu pizzu totiž.