Zemiakovo-citrónová polievka s poľníčkovým pestom fotorecept
Foto: elixir
Kombináciu tejto polievky s pestom mám zo stránky Essen und Trinken. Polievka je zľahka kyselkavá a s matnou chuťou pesta sa veľmi dobre dopĺňa.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
17 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na polievku.
-
2
Očistené a nakrájané zemiaky a cibuľu si dve minúty opražíme na oleji. Následne ich zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme čierne korenie a soľ, a 15 minút na miernom plameni prikryté povaríme.
-
3
Po uplynutí času varenia pridáme citrónovú kôru a polievku zmixujeme na pyré. Následne ešte dochutíme soľou, čiernym korením ak treba a ochutíme citrónovou šťavou, premiešame. Pridáme aj jogurt a opäť dobre zamiešame.
-
4
Podávame s poľníčkovým pestom.
Diskusia k receptu