Zemiakovo-citrónová polievka s poľníčkovým pestom fotorecept

elixir - fotkaelixir, 1. februára 2014
Zemiakovo-citrónová polievka s poľníčkovým pestom (fotorecept)
Foto: elixir

Kombináciu tejto polievky s pestom mám zo stránky Essen und Trinken. Polievka je zľahka kyselkavá a s matnou chuťou pesta sa veľmi dobre dopĺňa.

2
porcie
10 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
4-5 ks (väčšie)
1 ks (menšia)
800 ml
1-2 PL
2 ČL
4 PL




Postup

  1. 1

    Suroviny na polievku.

    Zemiakovo-citrónová polievka s poľníčkovým pestom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistené a nakrájané zemiaky a cibuľu si dve minúty opražíme na oleji. Následne ich zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme čierne korenie a soľ, a 15 minút na miernom plameni prikryté povaríme.

    Zemiakovo-citrónová polievka s poľníčkovým pestom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po uplynutí času varenia pridáme citrónovú kôru a polievku zmixujeme na pyré. Následne ešte dochutíme soľou, čiernym korením ak treba a ochutíme citrónovou šťavou, premiešame. Pridáme aj jogurt a opäť dobre zamiešame.

    Zemiakovo-citrónová polievka s poľníčkovým pestom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

Diskusia k receptu

lusinkab
Hmmm tu chut si neviem predstsvit ake vyzera to lakavo ulozim a ked bude polnicek bude aj polievka :) krasne nafotene a naserviovane
jerica
@elixir mám rada tieto polievky , určite neostane v kolonke :-) krásne prezentovanééé !!! :-)
zuzkabluzka
ja milujem kyslu zemiakovu polievku, takto to musi byt nieco uzasne, uz sa pri tvojich receptoch opakujem, ale co recept, to vyborna inspiracia...:) 5*
alena45
Tvoje recepty ma vedia vždy zaujať, a to hneď titulnou fotkou. Polievka je pre mňa zaujímavá aj tým, že je tak variabilná. Namiesto polníčku možno pridať napríklad opražené plátky cesnaku, alebo šalvie, mätu, grilovanú papriku, a určite aj iné dobroty, ktoré ju pokaždé urobia inou.
elixir
@alena45 vieš, že ma to aj ťahalo tam šupnúť cesnak...no nakoniec som sa "ovládla" :) zvlášť si tam viem ešte predstaviť aj tú šalviu, či mätu
mijaita
@elixir jak pise Alena, polevka je variabilni a protoze polnicek maji hodne casto v Lidlu, bude velice brzo polevka i na mem stole. Tesim se na ni. A opet krasny recept, krasna fotka!
janger
@elixir , z teba sa stava nacisto kulinarsky umelec, aj jedla, aj fotky - perfekt :-).
ywett
nádherné foto a polievku by som rada ochutnala :)
mijaita
@elixir Na první pohled chutná, výborná polévka. Po výrobě pesta byla hned na řadě. Uvařenou jsem dala trošku do několika mističek abych zkusila varianty. První, podle tebe - dobrá. Druhá, se sladkou smetanou a s přidánim pesta a listků polnicku pro mě naprosto nejlepší, dokonalá! Do třetí jsem strouhla trošku zázvoru a také výborná. Hlavně hrubě drcený pepř a hodně polníčku :-) Krásný, opravdu variabilní recept!


elixir
@mijaita tie nové verzie a to o mištičkách mi pripomenulo @ethanel ako raz písal, že občas keď varí, to má ako v chemickom laboratóriu :) Ale práve takto si určite človek najlepšie nájde, čo mu chutí... :) Mám sa od Teba čo učiť, ďakujem Ti aj za fotku :)
mijaita
@elixir ja jsem laborantka ! :-) Ale co je na te moji verzi nejlepsi je hodne polnicku v te polivce a tesim se, pridam priste chlebove krutonky. Ja polivky moc rada :-) Ted je na rade ta tod tebe, ze sladke brambory. Sice nejakou podobnou varim, micham s hokkaidem, ale kazda varianta se ma vyzkouset :-)
elixir
@mijaita :)) Tak som sa trafila. Tiež mám polievky moc rada, hlavne v chladnejšie dni :)
alex37
nádhera, ja zbožňujem tieto vaše dokonalé fotky, a aká musí byť potom tá polievka :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia