Otvorené lazane s paradajkami a mozzarellou

František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. januára 2014
Otvorené lazane s paradajkami a mozzarellou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 PL
250 g
1 ks
1 ks
štipka
100 g




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú najemno, pridáme cesnak a na polovicu prekrojené cherry paradajky. Ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou oregana. Dusíme, kým paradajky nezmäknú a nepustia šťavu.

  2. 2

    V hrnci uvaríme lazane, scedíme ich a pridáme na panvicu k omáčke. Prihodíme mozzarellu nakrájanú na menšie kúsky.

  3. 3

    Lazane servírujeme a postupne vrstvíme s omáčkou a mozzarellou.

Diskusia k receptu

natka17
Mmm. Vypadá to dobre, vyskúšam to ak budem mať čas. A musí to byť olivový olej alebo to môže byť aj obyčajný olej?
martinis
Takto pripraviť lazane by mi nenapadlo, ale napokon prečo nie. @natka17 olivový olej dodáva charakteristickú chuť a patrilo by sa ho použiť, keďže ide o talianske jedlo, ale ak ho nemáš rada, určite môžeš siahnuť aj po inom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia