Šalát z grilovanej sviečkovice a manga
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 23. júna 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
400 g |
|
400 g |
|
600 g |
|
100 g |
|
30 ml |
|
20 ml |
|
2 PL |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Sviečkovú naporciujeme na väčšie kusy (približne 200 g) a pečieme na grile zo všetkých strán približne 2 minúty, aby bolo mäso na dotyk mäkké, pretože každý steak si po pečení musí odpočinúť a proces tepelnej úpravy v ňom ešte stále pokračuje. Steak nikdy vopred nesolíme, aby sa nevysušil.
- 2
Oblanšírovanú špargľu grilujeme veľmi krátko, stačí minúta. Potom pristúpime k príprave samotného šalátu. Olúpané mango nakrájame na väčšie kusy, pridáme lístky baby špenátu, ogrilovanú špargľu a červenú cibuľu. Všetko spolu zľahka premiešame, prelejeme ovocným octom, medom a olivovým olejom. Odpočinutý steak nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na tanier spolu so šalátom, osolíme a okoreníme až úplne na koniec.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu