Šalát z grilovanej sviečkovice a manga
Michal Dubnický
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 23. júna 2016
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 23. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sviečkovú naporciujeme na väčšie kusy (približne 200 g) a pečieme na grile zo všetkých strán približne 2 minúty, aby bolo mäso na dotyk mäkké, pretože každý steak si po pečení musí odpočinúť a proces tepelnej úpravy v ňom ešte stále pokračuje. Steak nikdy vopred nesolíme, aby sa nevysušil.
- 2
Oblanšírovanú špargľu grilujeme veľmi krátko, stačí minúta. Potom pristúpime k príprave samotného šalátu. Olúpané mango nakrájame na väčšie kusy, pridáme lístky baby špenátu, ogrilovanú špargľu a červenú cibuľu. Všetko spolu zľahka premiešame, prelejeme ovocným octom, medom a olivovým olejom. Odpočinutý steak nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na tanier spolu so šalátom, osolíme a okoreníme až úplne na koniec.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu