Tvarohové guľky s bazovým šodó
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 18. mája 2016

Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 140 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| Mrvenička: | |
| 40 g |
|
| 1 ks |
|
| 40 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 10 g |
|
| Strúhanka: | |
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| Bazové šodó: | |
| 4 ks |
|
| 50 ml |
|
| 20 ml |
|
| Okrem toho: | |
| 150 g |
|
| 40 g |
|
| 30 g |
|
| 30 g |
|
| 5 g |
|
Postup
-
1
Z tvarohu, krupice, vajec, múky a cukru vypracujeme cesto. Ruky si namočíme do vody a tvarujeme rovnaké guľky, ktoré varíme vo vriacej vode, pokým nevyplávajú.
- 2
Mrveničkou je upečená kakaová piškóta, ktorú po vychladnutí rozsekáme.
- 3
Maslo pomaly zahrievame na miernom ohni, kým sa na ňom nezačnú tvoriť hnedé bodky a začne mať orieškovú vôňu. Maslo precedíme cez gázu (utierku).
- 4
Nad parou v mise za stáleho miešania do vaječných žĺtkov prilievame bazový sirup. Metličkou miešame, kým sa nevytvorí hustá omáčka, ktorú precedíme cez sito. Dochutíme citrónovou šťavou.
- 5
Na suchej panvici opečieme dozlata strúhanku, do ktorej pridáme práškový cukor. Uvarené gule pridáme do masla a obalíme v osladenej strúhanke. Posypeme mrveničkou, bazovým šodó a dekorujeme čerstvým ovocím a medovkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu