Tvarohové guľky s bazovým šodó

Marcel Bugaj
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 18. mája 2016
Tvarohové guľky s bazovým šodó
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 g
140 g
2 ks
100 g
100 g
Mrvenička:
40 g
1 ks
40 g
1/2 bal.
10 g
Strúhanka:
150 g
50 g
Bazové šodó:
4 ks
50 ml
20 ml
Okrem toho:
150 g
40 g
30 g
30 g
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z tvarohu, krupice, vajec, múky a cukru vypracujeme cesto. Ruky si namočíme do vody a tvarujeme rovnaké guľky, ktoré varíme vo vriacej vode, pokým nevyplávajú.

  2. 2

    Mrveničkou je upečená kakaová piškóta, ktorú po vychladnutí rozsekáme.

  3. 3

    Maslo pomaly zahrievame na miernom ohni, kým sa na ňom nezačnú tvoriť hnedé bodky a začne mať orieškovú vôňu. Maslo precedíme cez gázu (utierku).

  4. 4

    Nad parou v mise za stáleho miešania do vaječných žĺtkov prilievame bazový sirup. Metličkou miešame, kým sa nevytvorí hustá omáčka, ktorú precedíme cez sito. Dochutíme citrónovou šťavou.

  5. 5

    Na suchej panvici opečieme dozlata strúhanku, do ktorej pridáme práškový cukor. Uvarené gule pridáme do masla a obalíme v osladenej strúhanke. Posypeme mrveničkou, bazovým šodó a dekorujeme čerstvým ovocím a medovkou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: