
Pečené zemiaky s brokolicovou penou
Zemiaky umyjeme, očistíme kefkou a dobre poprepichujeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do...

Jarná detox polievka zo stonkového zeleru
Zeler umyjeme, nakrájame a pridáme do hrnca, v ktorom máme rozohriaty olej. Vňať si...

Hrniec
Tento hrniec vznikol z pôvodného Srbského hrnca. Do toho ale ide mäso. Ako mladí nájomníci...

Kuracie rezne s údeným a so šunkou
Rezne naklepeme, zmiešame olej s roztlačenými strúčikmi cesnaku a korením, zmesou potrieme jednu stranu kuracích...

Farebné kura
Nízku časť kuracích pŕs nakrájame na rezance a namočíme do citrónovej šťavy.

Pstruh s oštiepkom a so špenátom
Listový špenát sprudka zatiahneme na olivovom oleji, pridáme trošku soli, korenia, cesnaku a muškátového orieška...

Hovädzí jazyk s pistáciami a tekvicovým pyré
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas....

Koláč funghi
Milujem huby a toto je môj obľúbený koláč. Je lepší než hubová pizza z pizzerie.

Kuriatko v jogurte a ľanovej kruste s ratatouille
Rada skúšam kura na rôzne spôsoby a toto mi napadlo náhodou, keď som mala ľan položený...

Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.

Karfiolová polievka s paradajkami, maslovou zápražkou a rýdzikmi
Tuhle polívku vařila maminka. Na závěr přidala ještě trošku krupek trhaných....

Grilované broskyne s rukolou a mozzarellou
Z oleja, medu a citrónovej šťavy pripravte zálievku na šalát. Broskyne rozkrojte, vyberte kôstku...

Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...

Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....

Vyprážané kysnuté guľôčky so šafranovým pudingom
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 45 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme guľky, ktoré vysmažíme v...

Sviečkovica s chimichurri omáčkou
Hovädziu sviečkovicu očistíme a nakrájame na 4 rovnaké kúsky. Na rozpálenom grile ich sprudka opečieme z...

Krémová zelerová polievka so smotanou
Výraznou bodkou na tejto polievke je dochrumkava opečená petržlenová vňať a petržlenový olej.

Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...

Rýchle rybacie karí
Dobrým karí receptom nikdy nepohrdnem. Je to tak jednoduché a chutné jedlo, ktoré zahreje srdce a prakticky sa na ňom nedá čo pokaziť....

Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

Výdatný hrniec
nachystáme si suroviny, uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska, párky tiež pokrájame na kolieska...

Farro so stir fry zeleninou
Začneme varením farro. Do hrnca s 3 šálkami vody pridáme šálku farra. Varíme na miernom...