Pirohy z hovädzieho chvosta s ragú
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 1. marca 2017
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 1. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dve cibule nakrájame najemno, opražíme ich na oleji dozlatista, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu a petržlen a podusíme asi 5 minút. Potom pridáme na kocky nakrájané mäso, pražíme 10–15 minút. Osolíme, okoreníme.
- 2
Potom pridáme pretlak, zalejeme vodou tak, aby všetko zakryla. Dusíme najlepšie v tlakovom hrnci. Potom zredukujeme šťavu na minimum a dáme vychladiť.
- 3
Cesto: Z múky, vajíčka, vody a zo soli vypracujeme cesto a necháme ho 10 minút odpočinúť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 2–3 mm a vykrojíme kolieska, ktoré naplníme vychladnutým mäsovým ragú. Okraje cesta potrieme vodou a pirohy zlepíme. Varíme v osolenej variacej vode 10 minút. Plnené pirohy podávame s cibuľou opraženou na masle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak to by aj mňa silno zaujímalo.
Zrejme je to chvost aj s kusom zadku.
@Ziegelfeld1968 (1.3.2017 14:33)
Pan sefkuchar Bekes odpoveda na vase otazky:
Hovädzí chvost je dostať v malých mäsiarstvach, ak ho nemajú, vedia ho zadovážiť, poprípade sa dá použiť hovädzia nožina.
Ohľadom krajania: s ostrým nožom to ide a ak nie, potom môžete hov. chvost udusiť aj s kosťou a po vychladnutí mäso oddeliť.