Pirohy z hovädzieho chvosta s ragú

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 1. marca 2017
Pirohy z hovädzieho chvosta s ragú
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Plnka:
800 g
2 ks
2 ks
4 ks
50 g
100 g
1 PL
Cesto:
400 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Dve cibule nakrájame najemno, opražíme ich na oleji dozlatista, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu a petržlen a podusíme asi 5 minút. Potom pridáme na kocky nakrájané mäso, pražíme 10–15 minút. Osolíme, okoreníme.

  2. 2

    Potom pridáme pretlak, zalejeme vodou tak, aby všetko zakryla. Dusíme najlepšie v tlakovom hrnci. Potom zredukujeme šťavu na minimum a dáme vychladiť.

  3. 3

    Cesto: Z múky, vajíčka, vody a zo soli vypracujeme cesto a necháme ho 10 minút odpočinúť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 2–3 mm a vykrojíme kolieska, ktoré naplníme vychladnutým mäsovým ragú. Okraje cesta potrieme vodou a pirohy zlepíme. Varíme v osolenej variacej vode 10 minút. Plnené pirohy podávame s cibuľou opraženou na masle.

Diskusia k receptu

evelynba
Škoda že to nie je videorecept - keby som aj náhodou dostala kúpiť hovädzí chvost (nevidela som ho už dobrých pár rokov), tak by ma naozaj zaujímalo, ako sa dá hovädzí chvost nakrájať na kocky :-)
redakcia
@Evelynba (1.3.2017 13:39)
@Ziegelfeld1968 (1.3.2017 14:33)

Pan sefkuchar Bekes odpoveda na vase otazky:
Hovädzí chvost je dostať v malých mäsiarstvach, ak ho nemajú, vedia ho zadovážiť, poprípade sa dá použiť hovädzia nožina.
Ohľadom krajania: s ostrým nožom to ide a ak nie, potom môžete hov. chvost udusiť aj s kosťou a po vychladnutí mäso oddeliť.
evelynba
Dobrá odpoveď :-) Aj tak nechápem, prečo by sa to mäso malo orezávať. Ak chcem dobré ragú, tak to budem dusiť jednoznačne aj s kosťou, vtedy bude naozaj o.k.