Cuketa plnená pohánkovým rizotom

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 22. októbra 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Cuketa plnená pohánkovým rizotomFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.

  2. 2

    Plnka: Pohánku opláchneme vlažnou vodou, uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme. Na olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a odrezky z cukety, krátko podusíme a pridáme uvarenú pohánku, dochutíme soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Omáčka: Nakrojené paradajky obvaríme vo vriacej vode. Po ochladení ich ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme paradajky, soľ a dusíme 10 minút.

  4. 4

    Pesto: Bazalku, olivový olej, syr Grana Padano a opečené píniové oriešky rozmixujeme na pastu.

  5. 5

    Pripravenú cuketu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre pri 160 °C 10 minút. Po upečení plníme teplou pohánkovou zmesou. Podávame s pestom, paradajkovou omáčkou, umytým baby špenátom, opečenými cherry paradajkami a kozím syrom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist