Cuketa plnená pohánkovým rizotom
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 22. októbra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.
- 2
Plnka: Pohánku opláchneme vlažnou vodou, uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme. Na olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a odrezky z cukety, krátko podusíme a pridáme uvarenú pohánku, dochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Omáčka: Nakrojené paradajky obvaríme vo vriacej vode. Po ochladení ich ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme paradajky, soľ a dusíme 10 minút.
- 4
Pesto: Bazalku, olivový olej, syr Grana Padano a opečené píniové oriešky rozmixujeme na pastu.
- 5
Pripravenú cuketu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre pri 160 °C 10 minút. Po upečení plníme teplou pohánkovou zmesou. Podávame s pestom, paradajkovou omáčkou, umytým baby špenátom, opečenými cherry paradajkami a kozím syrom.
Tiež plnená cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu