Plnená cuketa
Plnená cuketa

Cuketa plnená pohánkovým rizotom

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 22. októbra 2018
Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
200 g
1 ks
4 ks
2 strúčiky
2 ks
50 g
20 g
20 g
12 ks
50 g
120 g




Postup

  1. 1

    Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.

  2. 2

    Plnka: Pohánku opláchneme vlažnou vodou, uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme. Na olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a odrezky z cukety, krátko podusíme a pridáme uvarenú pohánku, dochutíme soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Omáčka: Nakrojené paradajky obvaríme vo vriacej vode. Po ochladení ich ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme paradajky, soľ a dusíme 10 minút.

  4. 4

    Pesto: Bazalku, olivový olej, syr Grana Padano a opečené píniové oriešky rozmixujeme na pastu.

  5. 5

    Pripravenú cuketu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre pri 160 °C 10 minút. Po upečení plníme teplou pohánkovou zmesou. Podávame s pestom, paradajkovou omáčkou, umytým baby špenátom, opečenými cherry paradajkami a kozím syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia