Orechový trhanec s hruškovým kompótom
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. decembra 2018
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. decembra 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
3 ks (veľkosť M) |
|
200 g |
|
1/2 bal. |
|
50 g mleté |
|
2 PL |
|
|
|
1 PL |
|
150 ml |
|
2 PL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na penu. Múku zmiešame s práškom do pečiva, práškovým cukrom, so škoricou a s mletými orechmi. Pridáme žĺtky, rum, mlieko a vypracujeme cesto, do ktorého potom pridáme vyšľahaný sneh.
- 2
Do panvice alebo pekáča (musia byť ohňovzdorné) dáme maslo, vylejeme pripravenú masu a na miernom ohni niekoľko minút pečieme dozlata.
- 3
Potom dáme panvicu do rúry rozohriatej na 175 °C asi na 20 minút. Po miernom ochladení natrháme, posypeme práškovým cukrom a podávame s hruškovým kompótom.
Tiež trhanec:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu