Surprise mäsko

gombicka94 - fotkagombicka94, 6. októbra 2011
4
porcie
50 minút
príprava
45 minút
na 120° °C

Suroviny

500 g
2 ks
1 dcl
6 plátkov
4 ks uvarené natvrdo
 štipka
6 ks
1 dcl
 troška
 troška
 čerstvý alebo sušený
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Pomelieme pliecko. Rožky nakrájame na drobno. Pridáme mlieko a dôkladne vyžmýkame.Vyžmýkané rožky pridáme k pomletému mäsu, ďalej vložíme koreniny podľa chuti a dôkladne premiešame.

  2. 2

    Formu na srnčí chrbát vystelieme alobalom.Najvhodnejšie by bolo, aby prevísal cez okraje formy, aby sme mohli prikryť vrch rolády. Naňho navrstvíme polovicu mäsovej hmoty. Do stredu po dĺžke vedľa seba poukladáme vajíčka a navrstvíme druhú polovicu hmoty. Na vrch poukladáme plátky slaninky a prikryjeme alobalom.Kto nemá doma formu na srnčí chrbát, postačí ak mäsko zabalí iba do alobalu. Pečieme v rúre

  3. 3

    Pripravíme si omáčku. Nadrobno nakrájané kyslé uhorky vložíme na kvapku olivového oleja. Po chvíľke zalejeme troškou vody alebo nálevom z uhoriek. Podusíme asi 10min. Omáčku rozmixujeme. Opäť prehrejeme. Na záver pridáme smotanu, trošku masla, kryštálový cukor a kôpor.

  4. 4

    Roládu na tanieri prelejeme omáčkou. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

mamatata2
To je krásny recept. Vyskúšam už tento víkend. A pekne naaranžované, neučila si sa u p. Žídeka ?=:)
garanco
Pekne si to popísala, aj mäso vyzerá krásne na tanieri (vajíčka sú asi domáce?). Výborná obmena mletého mäsa :-))
marta23
V návode sa nepíše, či sa mäsko upečie alebo....
marienka44
@Gombicka94 ,ja by som radsej vystlala formu peciacim papierom, lebo hlinik v alobale je skodlivy. Pre @Marta23 ,upiect pri 120 st. 45 min. Ta teplota sa mi zda nizka, :-)
gombicka94
Dakujem všetkým za komentáre. Ospravedlňujem sa, že som zabudla uviesť či sa mäso pečie alebo ináč pripravuje, už som to upravila. S elektrickou rúrov nemám skúsenosti takže som to neodhadla s tými stupňami celzia. Doma máme plynovú, tam väčšinou pečieme na 4.-5. stupni. @mamatata2 , občas pozerám relácie o varení, niekedy tiež aj s Jarom Žídekom.Tak sa inšpirujem :DD
@garanco vajíčka sú kupované
@marienka44 , určite sa môže vystlať aj papierom na pečenie. Nemám s ním však veľké skúseosti. To že hliník je škodlivý viem, ale v malom množstve raz začas to nemôže uškodiť.
evas13
Aj ja ťa pochválim, veľmi dobrý a nápaditý recept s dobrou omáčkou a to aranžovanie, vynikajúce. :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia