Foto: gombicka94
porcie
príprava
na 120° °C
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
1 dcl |
|
6 plátkov |
|
4 ks uvarené natvrdo |
|
štipka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6 ks |
|
1 dcl |
|
troška |
|
troška |
|
čerstvý alebo sušený |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
Pomelieme pliecko. Rožky nakrájame na drobno. Pridáme mlieko a dôkladne vyžmýkame.Vyžmýkané rožky pridáme k pomletému mäsu, ďalej vložíme koreniny podľa chuti a dôkladne premiešame.
- 2
Formu na srnčí chrbát vystelieme alobalom.Najvhodnejšie by bolo, aby prevísal cez okraje formy, aby sme mohli prikryť vrch rolády. Naňho navrstvíme polovicu mäsovej hmoty. Do stredu po dĺžke vedľa seba poukladáme vajíčka a navrstvíme druhú polovicu hmoty. Na vrch poukladáme plátky slaninky a prikryjeme alobalom.Kto nemá doma formu na srnčí chrbát, postačí ak mäsko zabalí iba do alobalu. Pečieme v rúre
- 3
Pripravíme si omáčku. Nadrobno nakrájané kyslé uhorky vložíme na kvapku olivového oleja. Po chvíľke zalejeme troškou vody alebo nálevom z uhoriek. Podusíme asi 10min. Omáčku rozmixujeme. Opäť prehrejeme. Na záver pridáme smotanu, trošku masla, kryštálový cukor a kôpor.
- 4
Roládu na tanieri prelejeme omáčkou. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@garanco vajíčka sú kupované
@marienka44 , určite sa môže vystlať aj papierom na pečenie. Nemám s ním však veľké skúseosti. To že hliník je škodlivý viem, ale v malom množstve raz začas to nemôže uškodiť.