Foto: tekvica
Práve takýto koláč tu zatiaľ nie je uverejnený. Chcela som aj prvýkrát vyskúšať valček na mriežku, preto to nie je úplne ideálne rozmriežkované. Ale Zobraziť celý popisPráve takýto koláč tu zatiaľ nie je uverejnený. Chcela som aj prvýkrát vyskúšať valček na mriežku, preto to nie je úplne ideálne rozmriežkované. Ale chutil.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu vyvaľkáme na veľkosť plechu alebo pekáča (podľa toho, aký hrubý chceme koláč). Prenesieme na plech a trochu vytiahneme okraj, aby plnka nevytiekla.
- 2
Na cesto natrieme tvaroh, osolíme a na tvarohovú vrstvu poukladáme na kolieka nakrájaný pór. Druhú časť cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu a koláč zakryjeme. Ja som vrchnú časť prevalčekovala valčekom na mriežku, aby to bolo chrumkavejšie.
- 3
Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 35 min. pri 200°C- už podľa skúseností s vlastnou rúrou. Po vytiahnutí z rúry necháme chvíľku ochladnúť a pokrájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Koláč sa mi páči, recept ukladám s poznámkou, že namiesto tvarohu radšej použijem ovčiu, či kravskú hrudku, prípadne fetu, to by mi s pórom chutilo viac.