Pórový koláč

tekvica - bez fotkytekvica, 29. januára 2016
Pórový koláč
Foto: tekvica

Práve takýto koláč tu zatiaľ nie je uverejnený. Chcela som aj prvýkrát vyskúšať valček na mriežku, preto to nie je úplne ideálne rozmriežkované. Ale Zobraziť celý popisPráve takýto koláč tu zatiaľ nie je uverejnený. Chcela som aj prvýkrát vyskúšať valček na mriežku, preto to nie je úplne ideálne rozmriežkované. Ale chutil.

5
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g celozrnné
1 ks veľký
500 g tučný
 na dosku




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu vyvaľkáme na veľkosť plechu alebo pekáča (podľa toho, aký hrubý chceme koláč). Prenesieme na plech a trochu vytiahneme okraj, aby plnka nevytiekla.

  2. 2

    Na cesto natrieme tvaroh, osolíme a na tvarohovú vrstvu poukladáme na kolieka nakrájaný pór. Druhú časť cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu a koláč zakryjeme. Ja som vrchnú časť prevalčekovala valčekom na mriežku, aby to bolo chrumkavejšie.

  3. 3

    Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 35 min. pri 200°C- už podľa skúseností s vlastnou rúrou. Po vytiahnutí z rúry necháme chvíľku ochladnúť a pokrájame.

Diskusia k receptu

cesminaz
Robievam kombinaciu poru a bryndze,alebo tureckeho syra.Je to velka dobrota :-) Ja ale najprv ten por zosklovatim na oleji a potom davam do böreku(cesta) a nato namrvim,alebo naukladam syr,ci bryndzu. Kedze mas tvaroh,odporucala by som ti nabuduce pridat trocha citronovej stavy,bude to ovela chutnejsie :-) akoby so syrom. Inak @tekvica mas fakt zaujimave foto ;-)
sovka62
Hehe, aj ja som pred týždňom prvý raužila tan mriežkovaný valček s podobným výsledkom. Teraz si lámeme hlavu, ako na to pôjdem na budúce, ale ztiaľ som nič múdree nevymyslela. Možno niekto skúsenejší poradí.
Koláč sa mi páči, recept ukladám s poznámkou, že namiesto tvarohu radšej použijem ovčiu, či kravskú hrudku, prípadne fetu, to by mi s pórom chutilo viac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia