Orechové šištičky na slivkovo–makovej omáčke

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 22. októbra 2013
Orechové šištičky na slivkovo–makovej omáčke
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15+30 kysnutie minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 ml
20 g
40 g
250 g
60 g
2 PL
4 ks
200 ml
50 g
30 g
200 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Z mlieka a kvasníc urobíme kvások, pridáme cukor, múku, žĺtky, rum, maslo, štipku soli. Vymiešame na hladké cesto, ktoré necháme približne 30 minút kysnúť.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta štamperlíkom vykrajujeme malé guľôčky a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Smažíme do zlata v rozohriatom oleji.

  3. 3

    Hotové, ešte horúce šišky obalíme v orechoch. V smotane rozpustíme slivkový lekvár, chvíľku povaríme a prisypeme mak, ktorý omáčku zahustí.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia