Orechové šištičky na slivkovo–makovej omáčke
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 22. októbra 2013
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 22. októbra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15+30 kysnutie minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka a kvasníc urobíme kvások, pridáme cukor, múku, žĺtky, rum, maslo, štipku soli. Vymiešame na hladké cesto, ktoré necháme približne 30 minút kysnúť.
- 2
Z vykysnutého cesta štamperlíkom vykrajujeme malé guľôčky a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Smažíme do zlata v rozohriatom oleji.
- 3
Hotové, ešte horúce šišky obalíme v orechoch. V smotane rozpustíme slivkový lekvár, chvíľku povaríme a prisypeme mak, ktorý omáčku zahustí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu