Fašírky na paličke s avokádovým šalátom
Marián Čapák
šéfkuchár reštaurácie a pivárne Astoria v Piešťanoch, 1. júna 2022
šéfkuchár reštaurácie a pivárne Astoria v Piešťanoch, 1. júna 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Fašírky, ktoré sa budú páčiť najmä deťom.
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g (mix hovädzieho a bravčového) |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
2 ks zrelé |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame s jemne nakrájanou cibuľkou, ochutíme soľou, mletým korením. Zo zmesi vytvarujeme asi 120–gramové guľôčky, ktoré napichneme na paličky a vytvarujeme do tvaru nanukov. Opečieme na panvici alebo na grile.
- 2
Avokádo očistíme a spolu s paradajkou a červenou cibuľou nakrájame na drobné kocky. Všetku zeleninu zmiešame, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame k mäsovým nanukom.
Tiež fašírky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu