Fašírky na paličke s avokádovým šalátom

Marián Čapák
šéfkuchár reštaurácie a pivárne Astoria v Piešťanoch, 1. júna 2022
Fašírky na paličke s avokádovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Fašírky, ktoré sa budú páčiť najmä deťom.

40 minút
príprava

Suroviny

500 g (mix hovädzieho a bravčového)
1 ks
2 ks zrelé
1 ks
1 ks
z 1/2 citróna

Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s jemne nakrájanou cibuľkou, ochutíme soľou, mletým korením. Zo zmesi vytvarujeme asi 120–gramové guľôčky, ktoré napichneme na paličky a vytvarujeme do tvaru nanukov. Opečieme na panvici alebo na grile.

  2. 2

    Avokádo očistíme a spolu s paradajkou a červenou cibuľou nakrájame na drobné kocky. Všetku zeleninu zmiešame, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame k mäsovým nanukom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha