Zemiaky s bryndzovou plnkou

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 21. mája 2015
Zemiaky s bryndzovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
75 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
150 g
10 g
2 g
50 g
300 g
1 ks
150 g
2 ks
6 g (pažítka, petržlenová vňať)
20 g (alebo vínny ocot)
50 g
60 g




Postup

  1. 1

    Umyté zemiaky uvaríme v celku so šupkou v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ošúpeme. Ošúpané zemiaky lyžičkou opatrne vydlabeme.

  2. 2

    Zemiaky zo stredu popučíme, podľa chuti osolíme, okoreníme a premiešame spolu s bryndzou. Do zmesi pridáme ešte kyslú smotanu a nadrobno nasekaný pór a petržlenovú vňať.

  3. 3

    Pripravenou zmesou naplníme zemiaky, pokvapkáme ich slnečnicovým olejom a dáme piecť do rúry pri teplote 165 °C.

  4. 4

    Z mrkvy, póru a papriky nakrájame tenké plátky. Takto pripravenú zeleninu ochutíme soľou, korením, cukrom, octom a olivovým olejom, pridáme nasekanú pažítku. Zeleninu podávame spolu s upečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia