Zemiaky s bryndzovou plnkou
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 21. mája 2015
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 21. mája 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
75 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
150 g |
|
10 g |
|
2 g |
|
50 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
2 ks |
|
6 g (pažítka, petržlenová vňať) |
|
20 g (alebo vínny ocot) |
|
50 g |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Umyté zemiaky uvaríme v celku so šupkou v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ošúpeme. Ošúpané zemiaky lyžičkou opatrne vydlabeme.
- 2
Zemiaky zo stredu popučíme, podľa chuti osolíme, okoreníme a premiešame spolu s bryndzou. Do zmesi pridáme ešte kyslú smotanu a nadrobno nasekaný pór a petržlenovú vňať.
- 3
Pripravenou zmesou naplníme zemiaky, pokvapkáme ich slnečnicovým olejom a dáme piecť do rúry pri teplote 165 °C.
- 4
Z mrkvy, póru a papriky nakrájame tenké plátky. Takto pripravenú zeleninu ochutíme soľou, korením, cukrom, octom a olivovým olejom, pridáme nasekanú pažítku. Zeleninu podávame spolu s upečenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu