Zeleninovo-mliečna štrúdľa RRANDEVÚÚZ

nonna - fotkanonna, 18. júna 2012
Zeleninovo-mliečna štrúdľa RRANDEVÚÚZ
Foto: nonna

Recepis je trošku "babračkový", ale výsledok s mierne zvláštnou, netradičnou chuťou stojí za tú námahu. Je aj dostatočne sýty, hoci jedinou hútnejšou, "džaulovitejšou" potravinou Zobraziť celý popisRecepis je trošku "babračkový", ale výsledok s mierne zvláštnou, netradičnou chuťou stojí za tú námahu. Je aj dostatočne sýty, hoci jedinou hútnejšou, "džaulovitejšou" potravinou je v ňom syr. Omáčka je z odtučnených mliečnych potravín, takže nezaťaží. Podstatné je ale aj to, koľko si jej naservírujeme. Želám príjemné ochutnávanie!

9
porcií
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
PLNKA:
130 g
50 g
1 ks
1 ks
1/2
1 ks
1 ks
3 ks
kúsok /cca 20g/
1 KL
1 KL
1/3 KL
POLEVA:
300 ml
1 /125g/
3 ČL
1 ks
kúsok /cca 20g/
2 ČL
1/3 KL




Postup

  1. 1

    Zemiak uvaríme v šupe, ošúpeme a rozmelníme na malé kúsky. Kelové listy sparíme v mierne vriacej vode počas cca 7 minút, necháme odkvapkať a rozklepeme silné žilové časti. Červenú kapustu nakrájame na tenké prúžky, papriku na tenké krátke kúsky, jablko na tenké plátky a tie na úzke krátke prúžky.

  2. 2

    Rozohrejeme prvú časť masla, osmahneme na ňom asi minútku fenykel a čierne korenie, pridáme červenú kapustu, papriku, jablko, opatrne osolíme a za miešania dusíme asi 5 minút, kým zmes trochu nezmäkne.

  3. 3

    Štrúdľové cesto rozvinieme a rozsypeme po ňom udusenú zmes 1,5cm od okrajov.

  4. 4

    Rozdrvený zemiak premiešame s tvarohom, nahrubšie nastrúhaným syrom, Adžikou, trochou soli a dáme na zeleninovo-jablčnú zmes.

  5. 5

    Na tieto dve vrstvy rozložíme rajčinu pokrájanú na tenké mesiačiky a navrch poukladáme kelové listy.

  6. 6

    Opatrne zvinieme, okraje preložíme, popicháme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre 35 minút.

  7. 7

    Na panvici rozohrejeme druhú časť masla a osmahneme na ňom cesnak nakrájaný na plátky tak, aby začal voňať.

  8. 8

    V jogurte rozmiešame hladkú múku, postupne za miešania pridávame mlieko, okoreníme bielym korením, trochu osolíme a dáme na maslo, kde za miešania vytvoríme stredne hustú polevu. Touto polevou prelejeme štrúdľu rozkrájanú na porcie.

Diskusia k receptu

babidka
Zaujimave ...Ked tak nad tym jedlom rozmyslam - ja osobne by som to z toho neurobila strudlu , ale nieco na sposob lasagni . Ktovie , ci by sa mi podarilo toto vsetko zavinut :-) V lete mam vzdy vela prace a tak si snazim ulahcit varenie ...
dogagador
ten cesnak na masle - to je to maslo, na ktore das jogurt....?
tento recept si davam do "specialitky"
nonna
@babidka - podarilo sa, je to evidentné z foto, nešmírovala som. Ja zasa vôbec nie som si istá, či som z toho vyrobila lasagne. Plnky musí byť primerane, tak to potom ide OK. Dík za ohlas! @dogagador - ano, maslo je tam len jedno, klasické, polovica na prípravu plnky, druhá na polevu. Dík za to špeciálne uloženie, "špecialitka" znamená u Teba príslušnú kolonku v KK? Obom želám preveľa kulinárskych úspechov!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia