Foto: kecemis
Toto je jednoduchý recept na ľahké jedlo, napr. aj na večeru.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravil som si suroviny. Nadrobno nakrajanu salotku, hnedy Cukor (ja pouzivam kokosovy Cukor, ktory je vhodnejsi aj pre diabetikov). Ako tekvicu som mal acom. Maslo a sol a korenie.
-
2
Tekvicu som si rozkrojil na polovicu a potom som ju napriec pokrajal priblizne na 2 cm polobluky.
-
3
Nehal som si rozpustit maslo. Zapnem si ruru na pecenie, na 200 stupnov.
-
4
Do rozpusteneho masla pridam salotku, hnedy Cukor, balsamic ocot, sol a korenie. Zamiesam.
-
5
Nakrajanu tekvicu dam na plech vystlanny papierom na pecenie.
-
6
Tekvicu polejem pripravenym maslom. a dame piect.
-
7
Asi po 15 minutach som plech vybral a tekvicu poprevracal a vlozil naspat. Takto to robim kazdych 15 minut. Pecem pokial tekvica nie je maka a glazura zhustnuta.
-
8
Ja som podaval so sladkymi zemiakmi so zelerom a jablkom (http://varecha.pravda.sk/recepty/sladke-zemiaky-so-zelerom-a-jablkom/27807-recept.html). Ale to je na kazdom z Vas.
Diskusia k receptu