Tekvica s balzamikovou glazúrou fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 31. októbra 2013
Tekvica s balzamikovou glazúrou (fotorecept)
Foto: kecemis

Toto je jednoduchý recept na ľahké jedlo, napr. aj na večeru.

8
porcií
15 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
3 ks
75 ml
75 ml
60 ml




Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny. Nadrobno nakrajanu salotku, hnedy Cukor (ja pouzivam kokosovy Cukor, ktory je vhodnejsi aj pre diabetikov). Ako tekvicu som mal acom. Maslo a sol a korenie.

    Tekvica s balzamikovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu som si rozkrojil na polovicu a potom som ju napriec pokrajal priblizne na 2 cm polobluky.

    Tekvica s balzamikovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nehal som si rozpustit maslo. Zapnem si ruru na pecenie, na 200 stupnov.

    Tekvica s balzamikovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do rozpusteneho masla pridam salotku, hnedy Cukor, balsamic ocot, sol a korenie. Zamiesam.

    Tekvica s balzamikovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakrajanu tekvicu dam na plech vystlanny papierom na pecenie.

    Tekvica s balzamikovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tekvicu polejem pripravenym maslom. a dame piect.

    Tekvica s balzamikovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Asi po 15 minutach som plech vybral a tekvicu poprevracal a vlozil naspat. Takto to robim kazdych 15 minut. Pecem pokial tekvica nie je maka a glazura zhustnuta.

    Tekvica s balzamikovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ja som podaval so sladkymi zemiakmi so zelerom a jablkom (http://varecha.pravda.sk/recepty/sladke-zemiaky-so-zelerom-a-jablkom/27807-recept.html). Ale to je na kazdom z Vas.

    Tekvica s balzamikovou glazúrou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

alex37
krása na taniery, zážitok pre oči a určite aj pre chuťové bunky, dala som 5* :-)
irenaw
tak toto ma očarilo, suroviny podľa mojej chuti a aké pekné :-)
kecemis
Dakujem pekne za krasne komenty. Velmi ma potesili.
eviana
@kecemis , krásne si to vymyslel, super recept... a tie tekvicové ozubené kolesá vyzerajú fakt efektne... potlesk a 5* :)
marikafil
takú "výtvarnú" tekvicu tu u nás asi nedostanem, ale rozhodne vyskúšam z nejakej inej:-)
mariamka
@kecemis by tu kludne mohol mat svoju rubriku "Co tu este nebolo" inak si neviem vysvetlit, kde na to chodi, a @evianka sa trafila tie ozubene kolesa nemaju chybu, dobre, ze som setrila to balzamico, @kecemis co takto barter za jedno ozubene jeden piroh?
kecemis
Dakujem. @eviana nemozem si prisvojit nieco co som nespachal. To mi pomohla Pani priroda. Ona urobila ozubene kolieska, ktore som ja potom dokoncil. @marikafil som si isty, ze najdes nieco podobne. @mariamka vyborny napad. Uz aj idem skupit ostatne tekvice v celom meste a posielam ti ozubene kolieska. Vdaka za vybornu myslienku. @elixir vdaka.
lyali
Na Tvojom tanieri jedna radosť :-) Mne tie "ozubené kolieska" skôr pripomínajú kvetinku :-) U nás tvarovo dokvetinkova som vídala, a to v sezóne, asi len patizón. Aj ja hútam nad pomyselným bartrom :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia