
Čočka s anýzem, římským kmínem a kuřecím masem
Nezvyklá kombinace koření, ale s čočkou (a nejen) je výborná,

Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou
Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela...

Cestoviny so sušenými paradajkami a syrom
Keď si milovník cestovín, tak tento recept určite vyskúšaj....

Huby dusené s vínovou omáčkou
Plátky uvarených húb necháme odkvapkať a vložíme ich do rozpáleného oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu s trochou...

Kapustové závitky v anglickej slanine
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. Osem...

Tekvicové placky so smotanovým dipom
Verte, že ak placky budete ochutnávať pri vyprážaní, na obed vám nezostane ani jedna.

Roláda s olivami v orieškovom obale
Do pomletého mäsa pridáme vajce, smotanu, strúhanku, múku, koreniny, časť posekaných...

Šalát s pečenými sardinkami
Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....

Kuracia pečeň na tráve
Zase budem v nedeľu variť novinku na delenu stravu, vyskušajte .

Pečený losos s pistáciovou krustou
Doprajte si porciu zdravej rybky a upečte si podľa nášho super jednoduchého receptu fajnového lososa. Bude...

Syrové rezance
Aj keď dnes sa už častejšie používajú aj hotové rezance kúpené v obchode, takéto sa (zatiaľ)...

Pasta alla Norma
Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou....

Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami
Dnes taký jednoduchý obed zo slepačích krídel.

Ravioly so šalviou
Komerčný recept<br />Keď do hlavného jedla, ravioly so šalviou, pridáte med a paradajky, je...

Lososové caramelle na paradajkách
Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30...

Gratinovaná cibuľa s mäsovo-pekanovou plnkou
Keď orechy, tak určite vlašské a lieskové, v spojení so sladkou kuchyňou... možností je...

Platesa s hrachovým purée
Verzia receptu od Jamesa Martina, originál je platesa na pare. Verím, že jeho recept...

Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou
Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili....

Plnená pečená bravčová podbrušinka
Tento druh mäska v našich predajniach nepredávajú. Môj farmár mi doviezol toto mäsko, tak som...

Údené mäso na keli
Kel nakrájame nahrubo, podlejeme vriacou osolenou vodou, povaríme a scedíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme...

Jahňacia kotleta so žihľavovou plnkou
Rožok rozkrájame na kocky, pridáme maslo, žĺtok rozmiešaný s mliekom, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Nakoniec...

Knedlíčky s čiernym korením
Oblíbená příloha k "hovädziemu ako divina". "Těsto" připravuji v den, kdy nakládám maso, obojí...

Hovädzie roštenky so šošovicovou kašou
Mäsko si nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme okoreníme a dáme opiecť na masti (kto chce môže...

Vyprážané králičie beháky v smotanovej perinke
Dnes sme mali na obed králičí vývar s domácimi rezancami všetko presne podľa receptu mojej maminky....