Hríbové pirohy s bryndzou a oškvarkami
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 30. mája 2016
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci roztopíme maslo, až kým nezačne zľahka vrieť. Maslo odložíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zozbierame hornú vrstvu, strednú časť bez spodnej bielej prelejeme do nádoby a uschováme. Pokrájane hríby sprudka urestujeme na minimálnom množstve tuku, ochutíme soľou, korením a pažítkou, necháme vychladnúť.
- 2
Zemiaky v šupke uvaríme, po ochladení olúpeme a prelisujeme na kašu. V strede zemiakov urobíme jamku, do ktorej pridáme múku a žĺtky. Všetko riadne premiesime, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Podľa potreby pridávame múku. Pripravené cesto rozvaľkáme, vykrojíme kruhy, ktoré naplníme hríbmi, uzavrieme a vidličkou dôkladne popritláčame kraje.
- 3
Do hrnca s osolenou vriacou vodou vložíme pirohy, počkáme, kým nevyplávajú na povrch, a scedíme. Oškvarky sprudka urestujeme na panvici, premiešame s pirohmi a podávame s podrvenou bryndzou, čerstvou mätou a klarifikovaným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu