Batátové cappuccino s kávovou laskonkou
Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 13. januára 2014
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 13. januára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 80 °C
na 80 °C
Postup
-
1
Laskonka: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme kokos, citrónovú kôru, zázvor a soľ podľa chuti. Zo zmesi na papieri na pečenie vyformujeme laskonku a sušíme ju pri teplote 80 °C približne hodinu.
- 2
Nakrájame cibuľu, cesnak a batáty. Na olivovom oleji opražíme cibuľu a cesnak, podlejeme vínom, pridáme batáty a zalejeme ich asi litrom vody. Osolíme a okoreníme.
- 3
Uvaríme ich domäkka, rozmixujeme a prepasírujeme. Zjemníme maslom a zahustíme smotanou. Mlieko napeníme. Fialové batáty môžeme aj nakrájať nadrobno, uvariť ich a premiešať s petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu