Batátové cappuccino s kávovou laskonkou

Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 13. januára 2014
Batátové cappuccino s kávovou laskonkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 80 °C

Suroviny

2 g
300 g
100 g
10 g
100 ml
50 ml
30 g
100 ml
100 ml
40 g
na špičku čl
1 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Laskonka: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme kokos, citrónovú kôru, zázvor a soľ podľa chuti. Zo zmesi na papieri na pečenie vyformujeme laskonku a sušíme ju pri teplote 80 °C približne hodinu.

  2. 2

    Nakrájame cibuľu, cesnak a batáty. Na olivovom oleji opražíme cibuľu a cesnak, podlejeme vínom, pridáme batáty a zalejeme ich asi litrom vody. Osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Uvaríme ich domäkka, rozmixujeme a prepasírujeme. Zjemníme maslom a zahustíme smotanou. Mlieko napeníme. Fialové batáty môžeme aj nakrájať nadrobno, uvariť ich a premiešať s petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

megdesign
No asi si supol pan sefkuchar jedno kavove zrnko do ust ako predjedlo :D
ivav
je to vlastne káva? Je sa to či pije? Príliš veľa ingrediencií, bŕŕŕ...
ampara
Asi som slepá,ale v postupe nikde káva nie je....
ivav
Na kávu dlhočizný čas prípravy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia