Foto: mariamka
Vlani v sezóne som nejako nestihla robiť plnenú papriku. V nedeľu som mala čerstvé mleté mäso, hrubostenné papriky a niečo k tomu, tak vznikol Zobraziť celý popisVlani v sezóne som nejako nestihla robiť plnenú papriku. V nedeľu som mala čerstvé mleté mäso, hrubostenné papriky a niečo k tomu, tak vznikol tento jednoduchý recept. Viem, že to nie je tá pravá voňavá domáca paprika, môžete si na ňu počkať, alebo to vyskúšať hneď.
porcií
na 180-200 °C
Suroviny
cca 400 g |
|
2 dl |
|
4-5 ks (čerstvé alebo sterilizované) |
|
1 ks |
|
2-3 strúčik |
|
|
|
|
|
4-5 plátok na kocky |
|
|
|
|
|
|
|
100 g |
|
Na omáčku: | |
|
|
2-3 strúčik |
|
500 g alebo pasírované |
|
|
|
|
|
|
|
2-3 ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
Na plnenie: | |
4-5 ks |
|
Postup
-
1
Ovsené vločky zalejeme teplou vodou a necháme asi polhodinu nasiaknuť, zlejeme.
-
2
Mäska stačí kúsok.
-
3
Pridáme k nemu vyžmýkané vločky a všetky ostatné suroviny (okrem mozarelly)pokrájané nadrobno. Vypracujeme, až sa začne "lepiť".
-
4
Naplníme prepolené očistené papriky. Mne vyšlo 10 naplnených lodičiek.
-
5
Na omáčku speníme na oleji nakrájaný cesnak, pridáme lúpané paradajky /v mojom prípade pasírované/, ochutíme koreninami /môžete podľa vašej chuti/, privedieme do varu. Ak treba, zrieďte vodou, nie však veľmi, mäso aj paprika ešte pustí šťavu.
-
6
Vložíme papriky, pokladieme plátkami masla, prikryjeme a pečieme-dusíme asi polhodinu na 180-200 °C.
-
7
Keď je mäso udusené, odkryjeme, na každú papriku dáme plátok mozarelly a ešte odokryté zapečieme, kým sa syr roztečie. Do hotovej omáčky som natrhala čerstvú bazalku.
-
8
Chutí samostatne, alebo s hocijakou prílohou (ryža, zemiaky, cestovina) a možno najlepšie len s čerstvým voňavým chlebíkom. U nás bola cestovina, dá sa povedať také jedlo 3v1 :)
Diskusia k receptu