Bezlepkové krupicové guľky
Najmä v lete sú populárne sladké múčne jedlá. Sú rýchlo hotové, zasýtia a dobre chutia. Ak máte doma čerstvé ovocie (napríklad ako v našom prípade čučoriedky), môžete sa do toho pustiť. Chutia výborne aj so slivkami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
180 g |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
1 ČL nastrúhaná |
|
250 g |
|
150 g |
|
3 PL |
|
100 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V hrnci rozohrejeme mlieko s citrónovou kôrou, primiešame bezlepkovú krupicu Novalim a za stáleho miešania varíme, až kým nevznikne hustá kaša. Necháme vychladnúť, a potom zapracujeme vajce.
- 2
Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré plníme čučoriedkami. Cesto je dosť lepivé, takže si ruky poprášime trochou krupice.
- 3
Vložíme ich do vriacej, trošku osolenej vody a varíme na miernom ohni približne 5- 10 minút, kým nevyplávajú na povrch. Uvarené ich vyberieme dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať.
- 4
Posýpku si pripravíme tak, že na rozohriatom masle opražíme bezlepkovú strúhanku Novalim s cukrom. Na ozdobu pridáme zopár čerstvých čučoriedok.
Tiež lepku:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu