Kurací hrniec zo Spiša

hyza - fotkahyza, 22. novembra 2013
Kurací hrniec zo Spiša
Foto: hyza

Komerčný recept

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
4 ks
1 strúčik nakrájaný na drobno
100 g nakrájaná na kocky
100 g
4 ks nakrájané
1 PL
400 g
1 ČL
4 ks




Postup

  1. 1

    Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie stehná. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.

  2. 2

    Do hrnca pridáme cesnak, slaninu, šampiňóny a šalotky, na miernom ohni podusíme až do zmäknutia.

  3. 3

    Potom zmes poprášime múkou a za stáleho miešania minútu opekáme. Podlejeme vodou a dochutíme bylinkami. Zmes privedieme do varu, do hrnca vrátime mäso, osolíme a okoreníme.

  4. 4

    Nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Hrniec zakryjeme a 1,5 hodiny na miernom ohni podusíme.

  5. 5

    Ako prílohu môžeme zvoliť varené zemiaky.

Diskusia k receptu

mariena1
to sa mi pači,vyzera dobre...už som si opisala a urobim...
garanco
.. .starí Spišiaci sa asi v hrobe obracajú z takýchto "spišských" špecialít ...
zdenca
Nie je to trošku veľa dusiť kurča so zeleninou ešte 1,5 hod ??? Možno 15 max.30 minút...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia