Králičia rolka s mandľovou plnkou
šéfkuchár reštaurácie Toscana v Bratislave, 5. apríla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Rôzne národy majú rôzne chute. Ale pointa veľkonočného stola ostáva rovnaká – bohatstvo, pestrosť, zmes tradície i nápadov. A samozrejme výzdoba, ktorou všetci vítame jar.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a dusíme dosklovita. Pečivo nakrájame na kocky a zalejeme mliekom.
- 2
Nasekané mandle a petržlenovú vňať zmiešame s pečivom, so slaninou, s cibuľou, vajíčkami a dochutíme tymianom a soľou. Králika vykostíme, naplníme pripravenou plnkou a zviažeme špagátom, prípadne zabalíme do alobalu.
- 3
Rolku pečieme v rúre asi hodinu pri teplote 180 °C. Medzitým pripravíme cherry paradajky, ktoré opečieme na cesnaku. Umyté zemiaky nakrájame na kolieska, osolíme, okoreníme, pridáme olej a dáme piecť do rúry na 30 minút pri teplote 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem za postreh. Bohuzial tlacovy skriatok zapracoval. Namiesto octu tam mal byt napisany olej.