Králičia rolka s mandľovou plnkou

Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana v Bratislave, 5. apríla 2015
Králičia rolka s mandľovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Rôzne národy majú rôzne chute. Ale pointa veľkonočného stola ostáva rovnaká – bohatstvo, pestrosť, zmes tradície i nápadov. A samozrejme výzdoba, ktorou všetci vítame jar.

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 PL
1 čl
2 strúčiky
5 ks
2 ks
1 PL
1 čl
2 kg
250 g
100 g
0,5 l




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a dusíme dosklovita. Pečivo nakrájame na kocky a zalejeme mliekom.

  2. 2

    Nasekané mandle a petržlenovú vňať zmiešame s pečivom, so slaninou, s cibuľou, vajíčkami a dochutíme tymianom a soľou. Králika vykostíme, naplníme pripravenou plnkou a zviažeme špagátom, prípadne zabalíme do alobalu.

  3. 3

    Rolku pečieme v rúre asi hodinu pri teplote 180 °C. Medzitým pripravíme cherry paradajky, ktoré opečieme na cesnaku. Umyté zemiaky nakrájame na kolieska, osolíme, okoreníme, pridáme olej a dáme piecť do rúry na 30 minút pri teplote 180 °C.

Diskusia k receptu

klukodvody
Pane kolego neznám pečení brambor s octem .Proč tam ten ocet dám a kolik ?V surovinách není .Není to zlý komentář ,jen to prostě neznám .
frezia
Uz len kupit zajka a vyskusat toto krasne jedlo. Ulozene.
jozka2
Nadherne prevedenejedlo.Od octu pred pecenim zemiaky nestvrdnu?Ani ja som sa s tym este nestretla,zasa nieco nove.Ja hranolky a takto krasne upecene zemiaky postriekam citronovou stavou hned este za horuca,dostavaju vybornu chut.*****
evanaaa
Ten ocot by aj mňa zaujímal, či nie sú z neho kyslé zemiaky. Stále mám na mysli zemiaky, ktoré nám dali raz na dovolenke ( v Grécku), boli kyslé, akoby som jedla skyslené a nik zo Slovákov ich nejedol.
klukodvody
Možná by mohli páni šéfkuchaři občas reagovat na přidané komentáře.
lubko
Klukodvody
ďakujem za postreh. Bohuzial tlacovy skriatok zapracoval. Namiesto octu tam mal byt napisany olej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia